Elektrisch 14 okt 2018 Ilona Braam

Met een elektrische fiets speel je minder vals dan je denkt

Zoals je weet heeft een elektrische fiets een motor, die je helpt om vooruit te komen zodat je zelf wat minder zwaar hoeft te trappen. Daarom denken veel mensen ook dat het eigenlijk een beetje valsspelen in om op een ebike rond te rijden. Dat blijkt echter heel erg mee te vallen en volgens een onderzoek van het goede doel Life Cycle en de University of Bristol zou elektrisch fietsen zelfs dezelfde voordelen hebben als je vermoeien op een normale fiets.

Onderzoek voordelen elektrische fiets

Life Cycle is al behoorlijk wat jaren bezig in Bristol om mensen te leren fietsen en ze het vertrouwen te geven om op de fiets te stappen. Om nog meer mensen aan het fietsen te krijgen, besloten ze samen te werken met de University of Bristol om eens te kijken naar de voordelen van elektrisch fietsen. Het onderzoek werd bekostigd door de National Institute for Health Research uit Engeland en 18 mensen met diabetes type 2 mochten aan de slag met ebikes.

elektrische fiets onderzoek University of Bristol

Fitter en slanker

De participanten voelden zich aan het einde van het onderzoek over het algemeen fitter en sommige deelnemers waren zelfs een paar kilo’s afgevallen. De deelnemers leken ook erg positief over hun ervaring op een elektrische fiets en veertien mensen besloten zelfs de ebike na het onderzoek over te kopen.

Langer en verder fietsen

Poppy Brett, CEO van van Life Cycle, geeft aan dat op een elektrische fiets rondrijden helemaal geen valsspelen is en dat het dezelfde voordelen voor je gezondheid heeft. Het heeft zelfs nog een paar voordelen tegenover een normale fiets. Mensen kunnen namelijk langer en verder fietsen met een ebike en bijvoorbeeld heuvels tackelen, die ze normaal gesproken als een groot obstakel zouden zien.

Nog meer onderzoek

Na het succes van het onderzoek lijkt het erop dat er meer gedaan gaat worden met elektrische fietsen en mensen met diabetes type 2. Ashley Cooper, professor fysieke activiteiten en algemene gezondheid bij de Centre for Exercise, Nutrition and Health Sciences aan de University of Bristol, geeft aan dat het maar een klein onderzoek was. Ze zijn echter enthousiast over de resultaten en bekijken hoe ze nog verder onderzoek kunnen doen naar de voordelen van elektrisch fietsen voor mensen met diabetes type 2.

Mocht je nou ook enthousiast zijn geworden over ebikes, hebben we gelukkig de vijf meest gelikte exemplaren op het moment voor je op een rijtje gezet.

Medical Express

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met een elektrische fiets speel je minder vals dan je denkt
Sluiten