Elektrische fiets: deze bijzondere vierwieler gaat binnenkort in productie

Elektrische fietsen en elektrische voertuigen komen in allerlei soorten en maten. De een is snel en handig en de ander vooral heel innovatief en opvallend. De ‘Screecher’ valt in deze laatste categorie.

Screecher is een vierwieler die volledig wordt aangedreven door zonne-energie. Ondanks dat hij vier wielen heeft zitten er wel pedalen op dit voertuig en is het dus een elektrische fiets. Al is de naam ‘elektrische fiets’ eigenlijk niet genoeg om deze super groene innovatie te omschrijven.

SUNOX’ Screecher: opvallend zonnige elektrische fiets

The Screecher PMB (Personal Mobility Device) is een product van het Engelse SUNOX; een bedrijf dat verschillende technieken en producten ontwikkelt die werken met zonne-energie. Zonne-energie is de meest kosten-effectieve hernieuwbare energie die bestaat, aldus SUNOX, en daarom ontwikkelt het manieren om producten op zonne-energie toegankelijker te maken en hier meer kennis over te verspreiden.

De opvallende e-bike van SUNOX biedt een bijzondere rijervaring. Niet alleen doordat de elektrische fiets vier wielen heeft, maar ook doordat je ervoor kunt kiezen je benen even rust te geven en de motoren zelf het werk te laten doen.

Sunox elektrische fiets
The Screecher (Afbeelding: SUNOX)

Tijdens een ritje op deze elektrische fiets trek je niet alleen veel bekijks maar geef je ook veel andere verkeersdeelnemers het nakijken. Dankzij de zonne-energie gaat The Screecher namelijk van 0 tot 24 kilometer per uur in slechts vijf seconden. De zonne-energie wordt opgeslagen in een ingebouwde 12.8Ah 48V Lithium Ion accu en laadt zichzelf dankzij de zonnepanelen op het e-bike op in zes uur.

Opvallende prijs voor een klimaatneutraal voertuig

Een van de opvallende dingen aan de elektrische fiets, naast het ontwerp, is de prijs. Je verwacht misschien dat een klimaatneutrale e-bike als deze onbetaalbaar is voor het gewone publiek en alleen beschikbaar is als een soort futuristisch prototype. Dat is niet het geval.

The Screecher is te koop voor zo’n 3800 euro. Dat is niet veel meer dan de gemiddelde mid range elektrische fiets. Hou er wel rekening mee dat de elektrische vierwieler wel wat meer ruimte inneemt dan de gemiddelde fiets. Dat maakt het een prima e-bike voor wie buitenaf woont en bijvoorbeeld dagelijks rondjes over zijn erf rijdt.

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: deze bijzondere vierwieler gaat binnenkort in productie
Sluiten