Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Elektrische fietsen 16 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Elektrische vouwfiets op steroïden: Enki Cycle’s e-BMX

De elektrische fiets komt in allerlei soorten en maten: elektrische mountainbike, elektrische racefiets, elektrische vouwfiets en ga zo nog maar even door. Maar als je denkt dat je alle soorten elektrische fietsen hebt gezien dan heb je het mis.

Maak kennis met Enki Cycles’ ‘Billy’: een elektrische BMX vouwfiets. Dit is waarschijnlijk de meest toffe vouwfiets die wij voorbij hebben zien komen.

Een elektrische fiets zoals je hem nog niet eerder zag

Vouwfietsen hebben een suf imago. Ze worden veel gebruikt als commuter bikes en staan vooral bekend als items die te veel ruimte innemen in de trein. Eigenlijk altijd precíes de zitplek die jij had kunnen hebben. Dit exemplaar laat echter zien dat een vouwfiets niet suf hoeft te zijn. Of onhandig.

Billy ebike elektrische fiets
Billy e-bike (Afbeelding: Kickstarter)

Met de opvouwbare BMX van Enki Cycles maak je soepeltjes een bosrit én reis je gemakkelijk van A naar B. Deze veelzijdige elektrische fiets heeft een topsnelheid van 32 kilometer per uur dankzij de 500 Watt motor en de 13.6 lithium-ion accu. Met een volle accu heeft de fiets een actieradius van 66 kilometer. Dat is een flinke afstand voor een kleine fiets als deze.

De 500 Watt motor van de elektrische BMX is verwerkt in het achterwiel. Een motor in het achterwiel is goed voor extra power. Die voel je goed als je een heuvel op rijdt of door de bossen crosst en de stad doorkruist.

Billy Enky cycles elektrische fiets
Enky Cycles’ Billy eBike (Afbeelding: Kickstarter)

Kleine elektrische vouwfiets met flink prijskaartje

Inclusief accu weegt deze elektrische fiets 24,5 kilo. Dat is ietwat aan de zware kant voor een vouwfiets, maar het is dan ook een bijzonder geval. Billy is een opvallende mix van een elektrische fiets, een BMX en een vouwfiets. Dit is niet direct een voor de hand liggende mix. En misschien is het niet eens een enorm wenselijke mix. Maar Op de een of andere manier heeft Enki Cycles het voor elkaar gekregen om de combinatie te laten werken.

elektrische fiets billy enki cycles
Elektrische fiets Billy Enki Cycles (Afbeelding: Enki Cycles)

Wij zouden in ieder geval graag een testritje maken op dit kleine racemonster. En dat kan, want hij is te koop voor zo’n 2235 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische vouwfiets op steroïden: Enki Cycle’s e-BMX
Sluiten