Elektrische fietsen: dit zijn de beste modellen voor vrouwen in 2020

De elektrische fiets is de compagnon voor een klein rondje door de stad, voor een dagelijkse commute en ook tijdens sportieve ritjes over het platte Nederlandse landschap. In 2020 zijn er veel nieuwe en goede e-bikes bijgekomen op straat, in de bossen en in de duinen. De keuze is reuze en daardoor niet makkelijk.

Om je een handje te helpen in de zoektocht naar de beste elektrische fiets hebben we hieronder een aantal topmodellen voor dames uitgelicht. Welke fiets het beste bij jou past hangt natuurlijk af van waarvoor je hem wil gebruiken, je lichaamsbouw en meer. Dit zijn de 5 beste elektrische damesfietsen uit 2020.

Lekkere elektrische fiets voor in de stad: Cannondale Canvas Neo Remixte 2

De officiële naam van deze e-bike is ‘Canvas Neo Remixte 2’, maar Cannondale noemt hem ook wel de ‘traffic slayer‘. Dit is dus een elektrische fiets die is gemaakt om zijn bestuurder met het grootste gemak door de stad te manoeuvreren. De e-bike heeft 9 Shimano-versnellingen, een Bosch Active Line Plus 250W motor, een 400 Wh accu en rijdt net zo soepel als hij er uit ziet.

Cannondale NEO Remixte
Canvas NEO Remixte 2 (Afbeelding: Cannondale)

Elektrische fiets: Scott’s e-MTB voor dames (Contessa Strike eRIDE 920 2020)

Scott heeft een aantal elektrische mountainbikes in de collectie voor vrouwen die graag van de gebaande paden af gaan. De Contessa Strike eRIDE 920 heeft volledige vering, hoge kwaliteit (elektrische) componenten, en volledig geïntegreerde elektrische elementen. Dit maakt het zowel een comfortabele e-bike als betrouwbaar maatje. Zelfs op de ruigste paden.

De elektrische fiets heeft een Bosch Performance CX motor en een geïntegreerde 500Wh Powertube acc. Je krijgt goed waar voor je geld, aangezien deze dames e-MBT zo’n 4000 euro kost. De elektrische mountainbike is beschikbaar in de maten S, M en L dus laat je goed adviseren welke maat het beste bij jouw lengte en gewicht past, en test de e-bike ook zeker uit voor het kopen.

Scott Contessa Strike elektrische fiets
Contessa Strike eRIDE 920 2020 (Afbeelding: Scott Sports)

Elektrische racefiets voor dames: Specialized Turbo Creo SL Expert

Specialized heeft verschillende elektrische racefietsen in de ‘Turbo Creo’-lijn opgenomen. Al deze fietsen zijn ultra lichtgewicht, hebben een indrukwekkende actieradius (zo’n 128 kilometer), kunnen worden verbonden aan de Mission Control App om de ritgegevens af te lezen en nog veel meer.

Deze lijn van Specialized heeft geen aparte heren- en damesmodellen omdat volgens de fietsfabrikant het geslacht van de berijder alleen niet voldoende is om verschillende elektrische fietsen te ontwikkelen. Dit is, aldus Specialized, een achterhaald concept. En daar kunnen we het niet meer mee eens zijn. De verschillen tussen twee mannelijke rijders kan groter zijn dan het verschil tussen een mannelijke en een vrouwelijke rijder. De Turbo Creo SL Expert is wel leverbaar in verschillende maten zodat je het frame kunt kiezen dat het beste bij jouw lichaam past.

De prijzen van de Turbo Creo-serie elektrische fietsen lopen aardig uiteen. Hierdoor heeft Specialized een kwalitatief goede (nee, steengoede) elektrische racefiets in de collectie voor de serieuze recreant maar ook voor de pro’s die soms gewoon ook even een zetje in de rug willen.

Specialized Turbo Creo SL e-bike
Specialized Turbo Creo SL Expert (Afbeelding: Specialized)

Een trekkingfiets van Kalkhoff: Endeavour 7.B Excite 45

Het Duitse Kalkhoff maakt al jarenlang sterke elektrische fietsen. Ook in 2020 presenteerde de fietsenfabrikant weer een aantal solide modellen. De Endeavour 7.B Excite 45 is er daar een van.

Deze e-bike is een perfecte trekkingfiets om mee te nemen op lange (maar ook kortere) fietstochten. De nieuwste Bosch Performance Line Speed motor met 75 Nm(!) en de geïntegreerde Bosch PowerTube accu van 620 Wh zorgen er voor dat je gerust een paar extra kilometers aan je tocht kunt toevoegen zonder vermoeid thuis te komen. Deze e-bike is zowel geschikt voor dames als heren maar is wel in twee varianten te koop: een met een middelhoge instap en een met een hoge instap (een stang).

Kalkoff Endeavour 7.B Excite
Endeavour 7.B Excite (Afbeelding: Kalkhoff Bikes)

Speciale vermelding voor stadsfiets van Nederlandse bodem: Roetz

De elektrische fietsen van Roetz zijn niet extra sterk, extra snel of extra licht. Ze zijn wel extra bijzonder doordat ze van oude fietsen zijn gemaakt in een sociale werkplaats. Daar worden de fietsen in elkaar gezet door mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt om zo tegelijkertijd het vakmanschap van fietsenmaker te leren.

Roetz is een toffe onderneming maar maakt ook toffe (elektrische) fietsen. De e-bikes die uit deze werkplaats komen zijn perfect voor stads gebruik. De onderstaande Vigour+ kan bijvoorbeeld op aanvraag worden omgebouwd tot elektrische fiets. Zie jij jezelf er al op door de stad cruisen?

Roetz e-bike elektrische fiets
Roetz Vigour+ damesfiets (Afbeelding: Roetz-Bikes)
Reageer op artikel:
Elektrische fietsen: dit zijn de beste modellen voor vrouwen in 2020
Sluiten