Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 30 mei 2018

Dit bedrijf maakt elke elektrische fiets smart

Het rondfietsen op een elektrische fiets is heerlijk. Je haalt flinke snelheden zonder je zelf overdreven in te spannen. Zeker wanneer het warm wordt in Nederland is dit fijn. Met een lekker windje over de dijk fietsen geeft je ietwat verkoeling. Het enige nadeel van de elektrische fiets, is dat je ook wat meer gevaar loopt.

Met een hogere snelheid is het simpelweg iets lastiger om te remmen en uit eigen ervaring weet ik dat andere verkeersdeelnemers jou zien als een normale fietsen. Zij schatten dan in dat je met een kilometer of vijftien rondrijdt, terwijl het eigenlijk 25 is. Nu is er het bedrijf Superpedestrian dat werkt aan een systeem dat er voor zorgt dat jouw fiets ‘smart’ wordt.

De slimme elektrische fiets

Het bedrijf wil er nog niet veel over kwijt, omdat het bang is dat eventuele concurrenten er met de techniek vandoor gaat, terwijl ze graag als eerste op de markt willen komen. Zij vergelijken het met techniek die je ook in sommige auto’s tegenkomt. Via sensoren kan de techniek lezen of er gevaar op de weg is en op die manier jouw snelheid aanpassen. Denk daarbij aan iemand die net zijn auto parkeert en de deur open doet, maar ook verkeer dat met een hoge snelheid van rechts komt, terwijl jij hard fietst.

Elektrische fiets Superpedestrian

Op deze manier wil het bedrijf er voor zorgen dat het fietsen op de elektrische fiets net iets veiliger is. Voor de nieuwe techniek heeft Superpedestrian zo’n 14 miljoen euro aan investeringen opgehaald, waarmee het in staat is om deze techniek verder uit te werken. Wanneer het precies op de markt komt, dat is nog even afwachten, omdat het op dit moment zich nog altijd in experimentele fase bevindt. Wil je meer weten over een elektrische fiets? Bekijk dan hier onze uitgebreide overzichtspagina met alles over de elektrische fiets.

Reageer op artikel:
Dit bedrijf maakt elke elektrische fiets smart
Sluiten