Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 29 nov 2017

Elektrische Formule E raceauto vs jachtluipaard: wie is sneller?

Afgelopen weekend werd het einde van het Formule 1 2017-seizoen ingeluid. De officiële races zijn achter de rug, maar fans hoeven gelukkig niet te treuren. Op 2 december gaat namelijk het Formule E seizoen van start. Jazeker, met elektrische raceauto’s. Faraday Future heeft het strijdtoneel verlaten, maar er zijn andere gegadigden die met de cutting edge van elektrische technologie de baan op gaan.

Formule E raceauto versus jachtluipaard

Ter promotie van het nieuwe seizoen bedacht de Formule E een mooie stunt. De organisatie organiseerde een race tussen de Fransoos Jean-Eric Vergne, een van de meest getalenteerde Formule E-coureurs, en een jachtluipaard. Yes, dat las je goed: een roofdier.

De race vond niet plaats op een generiek circuit, maar op een landingsbaan in Zuid-Afrika. De korte race werd schitterend in beeld gebracht, en het resultaat kun je hieronder bewonderen.

Plottwist: het jachtluipaard heeft verloren. Dat is indrukwekkend, gezien het ‘s werelds snelste landzoogdieren zijn. Jachtluipaarden kunnen snelheden van 110 kilometer per uur bereiken. De Formule E raceauto heeft een topsnelheid van 220 kilometer per uur. Het dier heeft echter een veel betere accelaratie, en daarmee een voorsprong.

jachtluipaard formule e

Dat levert spectaculair beeld op, maar dat is niet het punt van deze video. De organisatie legt de nadruk op de hoge kwetsbaarheid van het diersoort, vooral voor klimaatverandering. Juist daarom zijn innovaties zoals elektrische auto’s zo belangrijk. Tijdens het filmen van deze race zijn er misschien geen dieren verkeerd behandeld, maar je kunt niet hetzelfde zeggen van de hele wereld, elke dag. Check ook de briljante manier waarop Amazon onderweg je elektrische auto op gaat laden.

 

 

Reageer op artikel:
Elektrische Formule E raceauto vs jachtluipaard: wie is sneller?
Sluiten