Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Cars 22 okt 2019

De Hummer krijgt in 2021 waarschijnlijk nieuw leven als elektrische auto

In juni werd een rapport uitgebracht door General Motors (GM) waarin stond dat het zijn Hummers misschien nieuw leven in ging blazen. Reuters laat nu in een rapport weten dat de Hummer wellicht onderdeel wordt van GM’s plannen voor het maken van elektrische auto’s.

De reden voor dit gerucht is een deal die waarschijnlijk wordt gesloten tussen GM en de werknemersbond (de United Auto Workers). De deal houdt onder andere een investering in van zo’n 2.7 miljard euro in de ”BT1 electric truck/SUV program”. Dit kan betekenen dat de elektrische Hummer op de planning staat.

General Motors blaast Hummer nieuw leven in

De Hummer werd in het begin van de jaren ’90 geïntroduceerd. Het was een soort militair voertuig, maar dan voor gewone burgers. Het lijkt er nu op dat deze enorme wagen een update gaat krijgen. Niets is nog officieel gemaakt, maar een elektrische Hummer lijkt niet onwaarschijnlijk. Het plan om bijna drie miljard euro te investeren in een bedrijf dat zich specialiseert in elektrische trucks en SUV’s versterken deze vermoedens zeker.

Hummer
(Bron: ANP. Foto door Gabriel Bouys / AFP)

Elektrische Hummer in 2021 wellicht in productie

Als alles volgens plan verloopt dan zullen de ‘normale’ elektrische Hummers ergens in 2021 worden geproduceerd in de Detroit-Hamtramck fabriek. Die fabriek is gespecialiseerd in het BT1 electric truck/SUV program. De meer high-performance variant van de truck kan rond 2023 op de markt verschijnen.

Elon Musk lacht in zijn vuistje

Hummers zijn enorme auto’s. In veel Amerikaanse steden rijden ze rond als een opgerekte limo-achtige variant. Het zal interessant zijn om te zien hoe de elektrische versie van dit voertuig er uit ziet. Of het de Hummer is zoals we die kennen, of een ander type SUV, is nog onduidelijk.

Hummer limousine

Ken je de tijden nog dat Tesla werd uitgelachen voor het maken van elektrische auto’s? En voor de heilige overtuiging dat het zou aanslaan? Elon Musk heeft zijn gelijk al lang en breed bewezen. En de mogelijke komst van een elektrische Hummer doet daar nog even een schepje bovenop.

Reageer op artikel:
De Hummer krijgt in 2021 waarschijnlijk nieuw leven als elektrische auto
Sluiten