Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 19 augustus 2017

McLaren komt sneller dan verwacht met elektrische auto

Het ziet ernaar uit dat we sneller dan verwacht elektrische auto’s zullen zien verschijnen van de performance automaker McLaren. Tijdens onderzoek naar de productie van hybride auto’s, bleek het elektrische McLaren prototype zelf behoorlijk in de smaak te vallen. Deze werd vervolgens gepromoot naar een limited edition model en binnenkort kunnen we meer elektrische snelheidsduivels van McLaren verwachten.

Onderzoek elektrisch prototype bedoeld voor productie hybride auto’s

McLaren kondigde niet zo lang geleden aan dat het bedrijf binnen een paar jaar zal komen met hybride auto’s. Om deze auto’s te produceren werd een elektrische auto als prototype gebouwd om onderzoek te doen naar de prestaties van de elektrische motor en de batterij. Het prototype werd onder andere ingezet in variërende weersomstandigheden en op verschillende soorten wegen. De bedoeling was dat de gewonnen kennis zou ingezet worden voor het ontwikkelen van de hybrid serie.

McLaren P1

In eerste instantie oplage van vijf exemplaren

Blijkbaar deed het prototype het behoorlijk goed, want McLaren heeft van de elektrische auto een limited edition model gemaakt. In eerste instantie zullen er maar vijf exemplaren van de auto geproduceerd worden. Vijf gelukkige McLaren klanten zullen als eerste in de auto’s mogen rijden en ze testen in de echte wereld. Uiteindelijk zullen er dan meer elektrische auto’s met de McLaren naam verschijnen.

Binnenkort elektrische McLaren

Elektrische McLaren krijgt Formule E batterij

De website Autocar geeft aan dat de elektrische McLaren mogelijk gebruik zal maken van batterij technologie, welke op het moment voor Formule E auto’s ontwikkeld wordt. Met deze technologie zouden de elektrische raceauto’s een hele race kunnen afmaken zonder te hoeven opladen. Dat is op zich wel zo handig als je aan het racen bent. In ieder geval belooft het wel een meesterwerk te worden. McLaren CEO Mike Flewitt heeft namelijk aangegeven dat het bedrijf geen elektrische auto zal uitbrengen als deze niet beter zou zijn dan de legendarische McLaren P1.

Het ziet er dus naar uit dat we nog wel even zullen moeten wachten voordat er geracet kan worden in de elektrische McLaren. Iets waar je al een stuk sneller mee kunt racen is Gran Turismo Sport. Het nieuwe spel in de reeks is er al vanaf 17 oktober en draait helemaal om de race.

Reageer op artikel:
McLaren komt sneller dan verwacht met elektrische auto
Sluiten