Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 31 aug 2017

BMW toont toekomst stadsrijden met elektrische Mini conceptauto

Sinds 2001 maken de Mini’s onder BMW de wegen al een klein beetje onveilig. Door de jaren heen hebben we verschillende modellen zien verschijnen, welke toch altijd de karakteristieke Mini look bleven behouden. De tijden veranderen echter en het is tijd voor Mini om weer een stapje vooruit te gaan. Dit zal in 2019 gebeuren met de allereerste volledig elektrische Mini.

De toekomst van mobiliteit

Tijdens de Duitse autobeurs IAA Cars 2017 onthulde BMW onlangs een elektrische conceptauto, welke speciaal bedoeld is voor het rondrijden in de stad. De automaker geeft aan dat de auto laat zien hoe “driven mobility” er in de aankomende jaren vorm zal krijgen.

Elektrische Mini conceptauto

Karakteristieke Mini stijl met aanpassingen voor de toekomst

De conceptauto lijkt duidelijk in de Mini lijn te passen wat betreft de stijl en de vorm. Aan de voorkant zien we een zeshoekige grille en ronde LED koplampen. In de lampen is de letter E subtiel verwerkt om de auto toch te differentiëren van de niet elektrische auto’s. Het design van de 19 inch wielen accentueert mooi de grille aan de voorkant en de wielen zelf zijn voorzien van 3D geprinte aerodynamische inlays.

Elektrische Mini conceptauto

Subtiele hint naar oorsprong Mini aan de achterkant

Voor de achterkant is ook een 3D printer gebruikt om de luchtinlaten te simuleren. Uiteraard zien we geen uitlaat, aangezien het een elektrische auto is. Bij de achterlichten geeft Mini een subtiele knipoog naar haar oorsprong. De twee lampen vormen namelijk samen de Britse vlag met rode vlakken. De Mini was namelijk oorspronkelijk ontworpen voor de British Motor Corporation, voordat BMW de merkrechten overnam en in 2001 met de New Mini kwam.

Elektrische Mini conceptauto

Elektrische mini voorlopig een mysterie

Helaas is er nog niet zoveel dat we daadwerkelijk over de elektrische Mini weten. Als het goed is zal het eerste productiemodel van de elektrische Mini in 2019 moeten verschijnen, maar of deze zal lijken op de conceptauto is onzeker. Verder weten we ook niet wat voor batterij en motor hij zal krijgen en wat bijvoorbeeld het rijbereik zal zijn.

Eerder nam ook David Brown Automotive de Mini Cooper onder handen en kwam met de Mini Remastered. Dit is een nieuwe interpretatie van de klassieke Mini Cooper met een technologische upgrade.

 

Reageer op artikel:
BMW toont toekomst stadsrijden met elektrische Mini conceptauto
Sluiten