Ilona Braam
Ilona Braam Rides 5 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

BMW komt in 2019 met elektrische Mini Cooper

Waar BMW hybrid modellen heeft toegevoegd aan verschillende series, is de BMW i serie de enige met volledig elektrische auto’s. Daar gaat binnenkort echter verandering in komen. De Duitse automaker heeft namelijk aangekondigd in 2019 een elektrische Mini Cooper op de markt te gaan zetten. Deze zal gebaseerd zijn op de de basis driedeurs Mini hatchback.

Elektrische Mini Cooper werd al eerder gebruikt

Het zou kunnen dat je bij het horen van dit nieuws een gevoel van déjà vu krijgt. Dat is niet helemaal onterecht. In het verleden heeft BMW namelijk Mini E prototypes ontwikkeld om de elektrische aandrijftechniek te testen. Deze auto’s werden vervolgens in 2008 geleased aan een geselecteerde groep klanten. De verzamelde feedback en data werd later weer gebruikt voor het ontwikkelen van de BMW i3.

Mini Cooper

Aandrijflijn in Duitsland geproduceerd

In 2019 zal de elektrische Mini Cooper eindelijk zelf in de spotlight staan. Hoewel de Mini, zoals gebruikelijk in de Mini fabriek in Oxford geproduceerd zal worden, zorgen de Duitse BMW fabrieken voor de componenten voor de elektrische aandrijving.

BMW komt binnenkort met Elektrische Mini Cooper

Elektrische X3 en iNext sedan

Met de elektrische mini zet BWM en stapje in de richting van de voorspelde toekomst met bijna alleen maar elektrische auto’s. Het blijft uiteraard niet alleen bij dit kleine autootje. In 2020 komt het bedrijf met een volledig elektrische X3 en in 2021 mogen we een elektrische sedan met de codenaam iNext verwachten. De iNext zou daarbij tot op een bepaalde hoogte ook zelf rijden.

Hoewel je bij elektrisch rijden vaak denkt aan een auto met een accu, is dat niet de enige mogelijkheid om een elektrische auto aan te drijven. Er zijn meerdere aandrijftechnieken waar automakers mee kunnen spelen. Zo is het ook mogelijk om een auto op waterstof te laten rijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
BMW komt in 2019 met elektrische Mini Cooper
Sluiten