Elektrische fiets: Canyon Spectral:ON 8.0 mountainbike

Een elektrische fiets is ontzettend handig als je bijvoorbeeld elke dag met de fiets naar het werk gaat, maar inmiddels worden ze allang niet meer alleen gemaakt om slechts van A naar B te komen. Door de jaren heen is er ook een hele reeks aan elektrische mountainbikes op de markt verschenen en een bijzonder strak model is de Spectral:ON 8.0 van Canyon.

Krachtige mountainbike

Canyon begon relatief laat mee te spelen op de elektrische fietsen markt, maar het lijkt erop dat ze die tijd goed hebben gebruikt om uiteindelijk met monsters van fietsen te kunnen pronken. Zo is de Spectral:ON 8.0 een beest van een elektrische mountainbike, dat je zelfs de steilste heuvels op zou moeten krijgen. Hiervoor zorgt de Shimano STEPS E8000 motor samen met het SRAM EX versnellingssysteem.

Canyon Spectral:ON 8.0 elektrische mountainbike

Twee verschillende wielen

De elektrische fiets zou met geen enkel terrein problemen hebben en om je extra controle te geven, hebben de makers ervoor gekozen om voor een bijzondere combinatie van wielen te gaan. Doorgaans zijn de wielen van een fiets beide even groot, hoewel we nu steeds vaker zien dat fietsenmakers voor twee verschillende formaten gaan. Dat is ook het geval bij de Spectral:ON en aan de voorkant vinden we een 27,5 inch wiel voor extra grip, terwijl het voorste wiel van 29 inch zou zorgen voor meer precisie tijdens het sturen.

Pittig prijskaartje

Helaas zul je redelijk diep in de buidel moeten tasten als je je kunstjes op de elektrische mountainbike wilt laten zien. Het ding komt namelijk met een prijskaartje van 5.216 euro, maar het “goede” nieuws is dat ze de ebike wel gratis naar je sturen vanuit Engeland. Een andere krachtige mountainbike met een elektrische motor is de Merida E-Big Trail 800. Hoewel sommige mensen stellen dat een elektrische mountainbike je niet dezelfde ervaring zou kunnen geven als een standaard model, zou de Merida niet onderdoen voor zijn “normale” broertjes.

Canyon

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: Canyon Spectral:ON 8.0 mountainbike
Sluiten