A de Jong
A de Jong | LinkedIn Cars 29 mrt 2017

Elektrische Porsche 618: de conceptmotor die vandaag kan worden gebouwd

We worden al een tijdje doodgegooid met futuristische concepten van auto- en motorfabrikanten. En vooral nu we deze Elektrische Porsche zien, willen we tegen alle fabrikanten roepen: ‘breng die verlekkerende concepten nou eens op de markt man!’

Wat zou het heerlijk zijn om op de Porsche 618 aan te komen op je werk. Of nog beter: bij je schoonouders. Hij maakt in ieder geval minder geluid dan het uiterlijk doet vermoeden.

Auto’s als inspiratie

De 618 is een volledig elektrische motor die en profil met een beetje fantasie lijkt op de Porsche 911 Turbo. Het concept is ontworpen door Miguel Angel Bahri, onder meer bekend als ontwerper van de conceptraceauto Tesla T1. De elektrische Porsche 618 is naast de 911 turbo geïnspireerd op nog twee auto’s van Porsche: de 918 en 919.

elektrische porsche

Bahri wilde een concept leveren dat niet pas over een paar jaar, maar vandaag al kan worden gebouwd. Kijk, toch nog iemand die naar ons luistert. Alle technieken zouden nu te produceren zijn. “Ik heb het concept zo realistisch mogelijk gehouden en rekening gehouden met de mogelijkheden van nu,” aldus de ontwerper bij zijn presentatie.

Geef de elektrische Porsche een naam

Porsche 618 klinkt als een klassieker, maar lager dan de 718 is de Duitse autofabrikant nooit gegaan. “Ik heb voor 618 gekozen, omdat ik deze elektrische Porsche zie als een instapmodel, net onder zijn vierwielige broer 718,” schrijft hij. “En de naam ziet er ook mooi uit als je die voor je ziet.”

Ook over de prestaties  is de Spaanse ontwerper duidelijk. De Porsche 618 beschikt over een vermogen van 160 pk, heeft een topsnelheid van 245 kilometer per uur en een actieradius van 400 kilometer. De futuristische tweewieler weegt 220 kilogram.

Rijd jij liever een elektrische Porsche met vier wielen? Begrijpen we best. In de Porsche Mission E trek je in 3,5 seconden op van 0 naar 100 en je laadt ‘m in een kwartier op. Lees hier alles over die auto.

Reageer op artikel:
Elektrische Porsche 618: de conceptmotor die vandaag kan worden gebouwd
Sluiten