Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Rides 20 aug 2019

Elektrische Porsche Taycan eerste auto met Apple Music standaard ingebouwd

De Porsche Taycan is op vele gebieden een vooruitstrevende auto. Niet alleen vanwege de volledig elektrische aandrijving, maar ook op entertainment gebied. De Duitse autobouwer heeft namelijk een primeur te pakken. De Taycan is de eerste auto met een op zichzelf staande Apple Music-App. Je hoeft in deze nieuwe Porsche dus geen gebruik meer te maken van Carplay.

Met behulp van de app kunnen eigenaren van een Porsche Taycan direct via het touchscreen gebruik maken van de muziekdienst van Apple. In het entertainmentsysteem zal een Apple Music icoontje te zien zijn. Wanneer je deze aanraakt, krijg je een interface die te vergelijken is met die van de Apple Music-app op de iPhone.

Apple Music en gratis internet voor Taycan rijders

Wanneer je gebruikt maakt van de dienst wordt je Apple ID gekoppeld aan je zogenaamde Porsche ID. Je hoeft dus niet je iPhone te koppelen aan de Taycan om gebruik te maken van Apple Music. Het streamen van muziek gaat dan ook niet via je telefoonnetwerk, maar via het netwerk waarop de auto is aangesloten. Hier mag je als Taycan eigenaar de eerste drie jaar onbeperkt gratis gebruik van maken.

De op zichzelf staande Apple Music App in de Taycan is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de techgigant uit Cupertino en de Duitse autobouwer. Deze begon al in 2015 toen Porsche als één van de eersten begon met de ondersteuning van CarPlay. De Duitsers kozen bewust voor Apple als partner omdat zij dezelfde principes hanteren als het gaat om privacy en data.

Het interieur van de Porsche Taycan (Bron: Porsche Newsroom)

Dit is ook waarom Porsche een samenwerking met Google niet zag zitten. De zoekmachine vraagt voor het gebruik van Android Auto simpelweg om te veel data. Porsche topman Klaus Zellmer liet tegenover Techcrunch weten dat ze om privacyredenen zelf zo veel mogelijk controle willen hebben over het systeem. Apple lag op dat gebied het beste in lijn met wat Porsche belangrijk vindt.

De toekomst van Apple en Porsche

De Taycan is de eerste Porsche die standaard wordt geleverd met Apple Music, maar zeker niet de laatste. De autobouwer uit Stuttgart heeft namelijk al laten weten dat de samenwerking met Apple verder gaat dan hun volledig elektrische sedan. We kunnen in de toekomst dus meer Porsches verwachten met Apple Music.

Meer weten over de volledig elektrische Taycan? Klik dan hier voor de eerste test.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Porsche

Reageer op artikel:
Elektrische Porsche Taycan eerste auto met Apple Music standaard ingebouwd
Sluiten