Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Rides 14 nov 2020

Elektrische step: de 5 beste goedkope modellen van het moment

Een een ritje op elektrische step is een goede manier om je moeiteloos van A naar B te verplaatsen. In vergelijking met de elektrische fiets is dit vervoermiddel een stuk goedkoper, al kun je de twee natuurlijk niet écht met elkaar vergelijken.

De groei van de elektrische fiets heeft de verkoop van de elektrische step wel een lekker duwtje in de rug gegeven waardoor er nu ook steeds meer keuze is uit verschillende steps. Wie een goede en betaalbare elektrische step zoekt is hier aan het juiste adres. Dit zijn vijf goedkope en goede modellen van dit moment.

GoTrax GXL V2 (2020) elektrische commuter step

GoTrax heeft dit jaar een opvolger op de GLX, die al een sterke elektrische step was, uitgebracht. De GXL V2 heeft een verbeterd remsysteem (de step heeft handremmen) en nieuwe bumpers die beide het rijcomfort vergroten. Het vermogen van de motor van deze elektrische step is 250W en hij heeft een accu van 36V. Met een volle accu leg je zo’n 20 kilometer af op deze step. Dat is niet enorm veel, maar gelukkig is hij in ongeveer drie uur weer volledig opgeladen.

De actieradius van de step is niet zo indrukwekkend. Wat de GoTrax’ GLX V2 wel aantrekkelijk maakt is, naast dat hij minder dan 500 euro kost, de cruise control-functie, het gewicht (13 kilo) en het ingebouwde LED-display in het stuur.

GoTrax GLX V2 step
GoTrax GLX V2 (Afbeelding: GoTrax)

Een van de meest populaire elektrische steps: Xiaomi Mi M365 elektrische step

Xiaomi’s Mi elektrische step is de meest populaire elektrische step en meest verkochte elektrische step van dit moment. De Xiaomi Mi M365 is waarschijnlijk de step die het beste waar voor je geld biedt. En dat is niet vreemd aangezien dit voor vrijwel alle producten van Xiaomi geldt.

De step heeft een 250W motor en een 270Wh accu die samen goed zijn voor een actieradius van zo’n 30 kilometer. Door de strak geïntegreerde voor- en achterrem kun je veilig met een snelheid van zo’n 25 kilometer per uur over het fietspad crossen.

Xiaomi heeft uiteraard een aantal handige snufjes in de step verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een remlicht en een helder voor- en achterlicht zodat je er ook in schering en het donker op kunt rijden. Deze elektrische step kost zo’n 425 euro

Xiaomi Mi M365
Xiaomi Mi M365 (Afbeelding: AliExpress)

Segway Ninebot ES2

Naast Xiaomi is ook Segway een populair merk als het op elektrische steps aankomt. De Ninebot ES2 wint het niet van de bovenstaande Xiaomi step als het op de actieradius en het gewicht aankomt. Hij wint echter wel als we kijken naar de laadtijd van de accu: de accu van Segway’s Ninebot ES2 is in 3,5 uur opgeladen waar Xiaomi’s MI M365 er 5,5 uur over doet.

De bovenstaande Xiaomi step en dit exemplaar hebben ook veel overeenkomsten. Zo zijn de beide heel makkelijk en snel in te klappen, heeft ook Segway’s elektrische step ingebouwde voor- en achterlichten en voor- en achterremmen. Een fijne extra van de Ninebot ES2 is echter dat er nog een accu kan worden toegevoegd voor extra snelheid en een paar extra kilometers op de actieradius. Voor die extra accu moet je wel wat extra euro’s optellen bovenop de standaardprijs van zo’n 450 euro.

Segway Ninebot ES2
Segway Ninebot ES2 (Afbeelding: Segway)

Megawheels S5 elektrische step

Een andere elektrische step waarmee je goed waar voor je geld krijgt is de S5 van Megawheels. Deze elektrische step is niet direct te vergelijken met de drie bovenstaande modellen als we kijken naar zijn specificaties, maar is een prima elektrische step voor korte ritjes. De step kost overigens ook iets minder, al is het prijsverschil haast te verwaarlozen (hij kost zo’n 400 euro).

De S5X heeft een 7.5Ah accu en een 250 borstelloze motor. Hij behaalt een topsnelheid van 25 kilometer per uur en heeft een actieradius van zo’n 20 kilometer. Dit is niet zo veel als de step van Xiaomi en Segway, maar niet ongebruikelijk voor de gemiddelde elektrische step.

De reden waarom we deze step uitlichten is doordat het stuur een paar centimeter hoger is dan gebruikelijk. Hierdoor is de S5 waarschijnlijk net wat comfortabeler voor langere mensen en oncomfortabeler voor wie niet zo lang is.

Megawheels S5 elektrische step
S5 step (Afbeelding: Megawheels)

Nog eentje van Xiaomi: Xiaomi Mi Pro 2

Als laatste lichten we nog een step van Xiaomi uit. Deze Chinese techfabrikant heeft namelijk meerdere steps in de collectie die de moeite waard zijn. Naast de Mi M365 is ook de Mi Pro 2 de moeite waard. De Pro 2 is de ‘premium’-optie van Xiaomi uit 2020 voor een premium (lees: goedkope) prijs van zo’n 520 euro.

Deze populaire gadget heeft een 600 Watt motor en een 12.8Ah accu. Dit is de meest krachtige motor die Xiaomi tot nu toe in een elektrische step heeft geplaatst, en ook de meest krachtige uit dit rijtje. Daarnaast heeft hij uiteraard een aantal handige technische snufjes. Denk bijvoorbeeld aan de drie verschillende modi voor het rijden (voetpad-modus, standaardmodus en sportmodus) en geïntegreerde LED-verlichting.

elektrische step Xiaomi MI PRO 2
Xiaomi MI PRO 2 (Afbeelding: AliExpress)
Reageer op artikel:
Elektrische step: de 5 beste goedkope modellen van het moment
Sluiten