Elektrische step: de 5 beste modellen van 2020

Met de populariteit van de elektrische fiets is ook de populariteit van de elektrische step toegenomen. Met name onder commuters en voor de korte afstand is zo’n snel stepje niet verkeerd. Er zijn in 2020 meerdere goede modellen op de markt gebracht die de moeite waard zijn.

Een elektrische step is natuurlijk niet hetzelfde als een elektrische fiets. Je zult hem dan ook niet voor dezelfde doeleinden gebruiken. De twee hebben een ding gemeen: ze brengen je beide zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen van A naar B. Hieronder staan 5 goede elektrische stepjes uit 2020 in willekeurige volgorde.

Xiaomi Mi M365

Je hebt het merk ‘Xiaomi’ wellicht vaker zien voorbij komen in onze artikelen over AliExpress. Dit Chinese techmerk waarvan de producten in Nederland voornamelijk via AliExpress verkrijgbaar zijn, staat bekend om zijn lage prijzen en relatief goede kwaliteit. Dat geldt ook voor de Xiaomi Mi M365.

Deze step kost zo’n 425 euro en is daarmee een goede koop. De step is namelijk lichtgewicht (12 kilo) maar is desalniettemin goed uitgebalanceerd. Dat is wel zo fijn als je met 25 kilometer per uur (een verrassend hoge snelheid) over het fietspad rijdt.

Xiaomi Mi M365
Xiaomi Mi M365 (Afbeelding: AliExpress)

Segway Ninebot Max

Ook Segway is vast geen onbekende naam voor je. Je kent Segway waarschijnlijk van, tja, de ‘Segway’. Naast dit opvallende voertuig heeft de fabrikant ook een elektrische step ontwikkeld. Eentje waarmee je misschien liever over straat gaat dan de ‘Segway’ zelf.

Segway heeft al meerdere elektrische stepjes op de markt gebracht; de Ninebot Max is een opvolger van de ES2 en ES4. Deze elektrische step valt op door zijn gewicht (19 kilo) en ietwat logge ontwerp. Dit lijken misschien nadelen, maar maken deze Ninebot Max ook juist geschikt op minder gladde en vlakke ondergronden. Daarnaast heeft deze step een actieradius van maar liefst 65 kilometer, wat drie keer zo veel is als de ES2.

Segway Ninebot Max
Segway Nineboy Max (Afbeelding: Segway)

Pure Air Electric’s elektrische step

Pure Air Electric heeft een tweetal elektrische stepjes ontwikkeld die beide de moeite waard zijn. De Pure Air elektrische step ‘Pure’heeft een tof strak ontwerp, is volledig waterbestendig en bereikt een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. En dit allemaal voor slechts een paar honderd euro. Dit maakt de Pure eigenlijk net zo interessant, al dan niet interessanter, al de hierboven genoemde elektrische step van Xiaomi.

Pure air elektrische step
Pure Air Electric’s Pure (Afbeelding: Pure Air Electric)

Nog een elektrische step van Xiaomi: Xiaomi MI PRO 2

Xiaomi heeft meerdere elektrische stepjes in de collectie. De Mi PRO 2 is naast de eerste elektrische step uit dit rijtje een populaire optie. Dat komt ook bij deze step door de goede prijs kwaliteit-verhouding. De elektrische step heeft een krachtige 600 Watt motor en een actieradius van ongeveer 45 kilometer.

Een voordeel van een gadget van Xiaomi is dat hij uiteraard is voorzien met de indrukwekkende hardware van Xiaomi. Denk hierbij aan een makkelijke verbinding met de bijbehorende app waarin je verschillende instellingen beheert en gegevens over je gebruik van de step kunt aflezen.

elektrische step Xiaomi MI PRO 2
Xiaomi MI PRO 2 (Afbeelding: AliExpress)

Meest strakke ontwerp: Unagi Model One E500

Deze elektrische step van Unagi gaat er vandoor met de prijs voor het meest strakke design. Deze opvallende en toch onopvallende step ziet er op het eerste gezicht uit als een gewone step. Wie beter kijkt ziet echter dat er een slim dashboard en set lampjes in het stuur zitten verwerkt.

De lichtgewicht step heeft veel verschillende functies en laat zich makkelijk opvouwen. Wie een step zoekt met een grote actieradius kan de Model One E500 beter aan zich voorbij laten gaan. Hij heeft namelijk een niet zo indrukwekkende actieradius van zo’n 25 kilometer.

Unagi elektrische step
Model ONE E500 (Afbeelding: Unagi)
Reageer op artikel:
Elektrische step: de 5 beste modellen van 2020
Sluiten