Elektrische step: de 5 snelste modellen van het moment

Een elektrische fiets biedt ondersteuning tot een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Bij een speed pedelec ligt deze maximale snelheidsgrens zelfs op 45 kilometer per uur. Omdat in Nederland een elektrische step alleen op het fietspad mag rijden is er een maximale snelheid van 25 kilometer per uur afgesproken voor deze snelle beestjes. Toch zijn er modellen die sneller gaan dan dit.

De onderstaande snelle elektrische stepjes kunnen een stuk harder rijden dan 25 kilometer per uur. In het geval dat de steps zijn toegestaan in Nederland moeten ze, net als speed pedelecs en bromfietsers, op de rijbaan of op het bromfietspad rijden. Zie jij zo’n snelle elektrische step wel zitten? Bekijk dan hier de snelste modellen van dit moment.

Snelste elektrische step: Dualtron X (88 kilometer per uur)

De Dualtron X behaalt de belachelijk hoge snelheid van 88 kilometer per uur. Daarnaast heeft hij een actieradius van zo’n 150 kilometer. Dit is met name te danken aan de dubbele motor. Het is dus haast geen step meer te noemen.

elektrische step Dualtron X
Dualtron X (Afbeelding: Dualtron)

Dualtron Thunder

Zo snel als de bliksem, dat is deze Dualtron Thunder elektrische step bijna. Deze elektrische step is afkomstig van dezelfde fabrikant als de snelste step uit dit rijtje en behaalt een maximale snelheid tussen de 65 en 80 kilometer per uur. Beide steps van deze fabrikant kosten meer dan 3000 euro (veel meer zelfs), maar daar krijg je dus wel aardig wat power voor terug.

Dualtron tender elektrische step
Dualtron Thunder (Afbeelding: Dualtron)

Kaabo Wolf Warrior 11

Ondanks dat Dualtron nog een aantal flitsende snelle elektrische steps in de collectie heeft zetten we deze Wolf Warrior op de derde plek. De elektrische step waarvan het ontwerp is geïnspireerd op motorcross motoren behaalt een maximale snelheid van 80 kilometer per uur. Hij is speciaal ontworpen voor off road avonturen. Ga je even wat te snel? Dan zorgen de hydraulische schijfremmen bij zowel het voor- als het achterwiel ervoor dat je weer rustig tot stilstand komt.

Wolf Warrior scooter
Wolf Warrior 11 Pro (Afbeelding: Kaabo)

Speedway 5 elektrische step

Deze elektrische step is weer een slag goedkoper dan de bovenstaande exemplaren (hij kost rond de 1800/2000 euro) waardoor je absoluut goed waard voor je geld krijgt. Anders dan de bovenstaande exemplaren is deze step ook een goede optie voor op de weg in plaats van off road. Met een topsnelheid van 60 kilometer per uur mag je met deze step in ieder geval niet het fietspad op.

Speedway 5 elektrische step
Speedway 5 (Afbeelding: Amazon)

Dualtron Compact in plaats van Dualtron 3

Misschien heb je inmiddels door dat Dualtron hét merk is als het om stevige en snelle elektrische steps aankomt. Eigenlijk zouden we dit hele rijtje kunnen vullen met steps van dit merk maar dat zou een beetje saai worden. Toch staat ook op de vijfde plek een step van deze fabrikant.

In plaats van de Dualtron 3 hebben we gekozen voor de Compact, aangezien die vrijwel net zo krachtig is maar een paar honderd euro minder kost. Met de snelheid zit het in ieder geval nog steeds wel snor: de Compact heeft een topsnelheid van zo’n 64 kilometer per uur. Waar je wel op inlevert? Met name de actieradius. Die is namelijk zo’n 65 kilometer in plaats van 120 kilometer bij de Dualtron 3.

Dualtron compact scooter
Dualtron Compact (Afbeelding: Dualtron)
Reageer op artikel:
Elektrische step: de 5 snelste modellen van het moment
Sluiten