Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Rides 19 dec 2020

Elektrische step voor de fans van Audi: razendsnel, stijlvol en hartstikke veilig

De step is niet alleen voor kinderen of mensen die skateboarden te eng vinden; hij is tegenwoordig voor iedereen. De elektrische step is echter een met name een leuk ‘speeltje’ voor volwassenen en daarnaast ook een heel handig vervoermiddel. En op die ontwikkeling spelen steeds meer ontwerpers en fabrikanten in.

Onlangs verschenen er afbeeldingen van de zogenaamde ‘e-Tron’ elektrische step met het logo van de autofabrikant Audi erop. Deze step is een opvallende verschijning waarop je gegarandeerd wel een testritje wil maken.

Een elektrische step van Audi, of niet

Dat heb je goed gelezen; op deze step staat een Audi-logo. Is het dan een elektrische step van Audi? Nee, dat niet. Dit elektrische vervoermiddel is ontworpen door ontwerper Daekwang Kim en is geïnspireerd op Audi’s auto’s. Dat betekent natuurlijk niet dat de Duitse autofabrikant niet ooit zelf ook elektrische steps op de markt brengt. Al lijkt dat op dit moment wel vrij onwaarschijnlijk.

e-tron elektrische step Audi
e-Tron elektrische step (Afbeelding: Daekwang Kim)

e-Tron als modern elektrisch vervoermiddel

In het strakke en sterke ontwerp van de e-Tron herkennen we zeker wel iets van Audi’s solide auto’s terug. Dat begint al bij de metallic-afwerking van de step. Een step is natuurlijk een stuk makkelijker voor kleine ritjes in de stad, om kleine stukken mee te commuten, en om gewoon een ritje op te maken voor de lol.

Deze elektrische step heeft niet alleen strakke looks maar ook een aantal handige functies en een slim ontwerp die hem gebruiksvriendelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan het anti-slip deck waar de gebruiker zijn voeten op zet, de knoppen om te accelereren die in de handvaten zijn verwerkt, geïntegreerde LED-(rem)lichten en het elektronische display in het midden van het stuur. Op dit display staat de tijd weergegeven maar is ook de status van de e-Tron’s accu af te lezen en zijn snelheid.

elektrische step e-tron
Daekwang Kim’s e-Tron (Afbeelding: Daekwang Kim / Yanko Design)

Omdat de e-Tron slechts een concept is hoef je niet uit te kijken of je hem op straat ziet. Dat zal misschien nooit gebeuren. Al pikt Audi het ontwerp misschien ooit wel op. Zeg nooit nooit.

Reageer op artikel:
Elektrische step voor de fans van Audi: razendsnel, stijlvol en hartstikke veilig
Sluiten