Jelle van Es
Jelle van Es Cars 5 jul 2018

Deze elektrische supercar van Xing is om je vingers bij af te likken

Hoewel je volgens de mensen van Lamborghini nooit mag spreken over een elektrische supercar, doen de mensen van Xing dat toch lekker wel. Hun elektrische Xing Miss R is er namelijk eentje om je vingers bij af te likken. Het is volgens het bedrijf uit Taiwan een elektrische supercar die zowel op de weg als in offroad-omstandigheden goed voor de dag komt en is zodoende een absolute must have voor de raceliefhebber.

De elektrische supercar van Xing

De elektrische supercar van Xing beschikt over maar liefst 1341 pk en is in staat om binnen 1,8 seconden te accelereren van stilstand naar 100 kilometer per uur. Daarnaast beschikt elk wiel over zijn eigen elektrische motor, los van elkaar werkende vering en actieve dempers. Op deze manier moet de wagen zeer comfortabel rijden over de weg en over de offroad plekken waar je overheen wilt rijden.

Wij kunnen ons overigens niet voorstellen dat je durft om met zo’n prachtige wagen door de blubber te rijden, maar goed. Verder beschikt de wagen over een intern ontwikkelde ‘liquid-cooled’ battery pack, die er voor moet zorgen dat hij lang mee gaat en bovendien hoge prestaties kan blijven leveren. Kortom, het is een elektrische wagen om echt je vingers bij af te likken.

Elektrische supercar

Het enige dat we nu nog missen is een prijsindicatie. Grote kans dat je dit alleen kunt betalen als je echt heel erg veel geld hebt en daarmee is het dus niet geschikt voor de grote massa. Toch, je kunt altijd blijven dromen. Of hopen dat je een keer geluk hebt met de lotterij. De wagen zelf moet overigens in de herfst van dit jaar uitkomen.

Wil je meer weten over dit project? Dan kun je terecht op de website van de maker van de wagen. Meer lezen over auto’s? Dan hebben we hier een handig overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze elektrische supercar van Xing is om je vingers bij af te likken
Sluiten