Rutger Houweling
Rutger Houweling Elektrische auto's 13 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Elektrische scooter Vespa Elettrica in 2018 beschikbaar

Vespa introduceert eindelijk een elektrische scooter, de Vespa Elettrica. Om maar wel met de deur in huis te vallen: fan van scooters zijn wij niet. Vooral in de stad is het beste vervoermiddel de fiets. Toch snappen wij een aanschaf van een scooter voor mensen die langere afstanden moeten afleggen. Daarom is deze volledig elektrische scooter een verademing voor op de weg.

Elektrische scooter, de Vespa Elettrica

Voor een elektrische scooter moeten wij aan de naam Vespa Elettrica nog ietwat wennen, maar snappen ‘m natuurlijk maar al te goed. De elektrische scooter ziet eruit zoals we van Vespa zijn gewend. Stijlvol doch elegant en biedt de scooter een schone rij-ervaring. Daarnaast kun je de Vespa op jouw behoeften laten afstemmen door ‘m te personaliseren. Ruil jij je huidige (luidruchtige) scooter al in?

elektrische scooter

Geruisloos en connected

De Vespa Elettrica beschikt over een elektromotor die een continu vermogen van 2 kW biedt, maar ook een piekvermogen van 4 kW bij de acceleratie. Reken er dus maar op dat jij bij het stoplicht als eerste weg bent. De batterij is binnen 4 uur volledig opgeladen en daar kun je vervolgens zo’n 100 kilometer mee cruisen. De elektromotor zorgt er natuurlijk ook voor dat je geruisloos over de straat rijdt. Daarom zien wij ‘m in de stad wel het liefst op de autoweg. Scooters blijven voor fietsers nou eenmaal gevaarlijke voertuigen.

De Italianen hebben de elektrische scooter van een moderne lithium-ion batterij voorzien. Deze batterij vergt geen onderhoud of speciale zorg. In het zadelcompartiment wordt de laadkabel verstopt en kun je ‘m op een reguliere wandcontactdoos of een publiek laadstation in de binnenstad aansluiten.

Vespa Elettrica

Het gaat niet alleen om de elektromotor. Het Vespa Multimedia Platform maakt de scooter ook connected en technologisch geavanceerd. Je smartphone koppel je dankzij het multimediasysteem aan de scooter, wat bijvoorbeeld handig is voor je navigatie. De Vespa is uiteraard van een digitaal scherm voorzien.

Beschikbaarheid

De elektrische scooter, de Vespa Elettrica kun je helaas nog niet direct bestellen. In 2018 wordt de elektrische Vespa wereldwijd leverbaar. Wel kunnen we zeggen dat de scooter in het Italiaanse Pontedera wordt geproduceerd. De prijs blijft ook nog even onbekend.

Het is goed om te zien dat steeds meer voertuigen van een lithium-ion batterij worden voorzien. Toch geloven wij ook in de kracht van waterstof. Nieuwsgierig? Wij maakten een video over de mogelijkheden van een waterstofauto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elektrische scooter Vespa Elettrica in 2018 beschikbaar
Sluiten