Elektrische voertuigen: de meest interessante modellen van 2020

Elektrische vervoermiddelen worden steeds populairder. Niet alleen de elektrische fiets wordt met de dag populairder, maar ook elektrische scooters en elektrische auto’s zijn steeds vaker de eerste keuze. Door deze groei in populariteit worden er veel verschillende elektrische voertuigen ontwikkeld.

Tussen de enorme berg elektrische voertuigen zitten veel toppers, waaronder veel snelle en strakke e-bikes. Er zijn echter ook genoeg elektrische voertuigen die om andere redenen opvallen. Hieronder staan vijf opvallende elektrische vervoermiddelen voor je op een rij.

Elektrisch voertuig voor tijdens het skaten

Het eerste elektrische voertuig in dit rijtje is direct een van de opvallendste. Het elektrische wiel met de naam ‘Veelo’ is een soort, tja, wat is het eigenlijk? Veelo is ontworpen om iemand tijdens het inline skaten of skateboarden vooruit te trekken. Voor de skaters bestond nog geen elektrisch voertuig, al was daar misschien alle reden toe. Ondanks dat het wiel wel heel hard gaat (tot 32 kilometer per uur) gaat het project op Kickstarter nog niet heel hard.

Vind je dat jammer? Dan heb je nog ongeveer een maand tijd om al je stakende vrienden te mobiliseren het project op Kickstarter te steunen.

Veelo elektrisch voertuig
Veelo (Afbeelding: Kickstarter)

Elektrische step die op een elektrische fiets lijkt

De kleine JackRabbit 2.0 lijkt meer op een kleine elektrische BMX dan op een elektrische step. Dat komt goed uit want (elektrische) stepjes zijn niet zo cool maar een BMX ziet er natuurlijk wel tof uit. Daar spelen de makers van de JackRabbit 2.0 goed op in.

Deze kleine elektrische step verscheen begin 2020 op Kickstarter en was direct een succes. Na wat aanpassingen is de JackRabbit 2.0 nu daadwerkelijk in de maak, al moet je jezelf wel aanmelden op de wachtlijst als je op deze vreemde step wilt rondrijden.

JackRabbit 2.0 elektrische step
JackRabbit 2.0 (Afbeelding: JackRabbit)

Elektrische step van Razor

Een step is leuk speelgoed voor kinderen, maar met een elektrische motor er in is het ook zeker leuk speelgoed voor volwassenen. Razor ontwikkelde dit jaar een elektrische step, genaamd de EcoSmart SUP, met grotere wielen en een breder platform om op te staan. Daardoor rijdt hij als we Razor moeten geloven zelfs comfortabel over schots en scheve klinkerstraten.

Razor elektrische step
Razor EcoSmart SUP Electric Scooter (Afbeelding: Razor)

Super snel elektrisch voertuig: elektrisch monowiel

Je bent misschien wel bekend met de mogelijkheid om een elektrisch voorwiel op je ‘gewone’ fiets te plaatsen om hem zo om te toveren tot e-bike. Maar ben je ook al bekend met een elektrisch wiel waarin je kunt rijden?

Oke, jij zelf kun niet in de EV360, zoals het opvallende elektrische voertuig heet, rijden. Maar dat betekent niet dat hij niet rijdt. In tegendeel: de ontwerpers van dit wiel willen een recordpoging doen om de titel van het ‘snelste monowiel ter wereld’ binnen te slepen. Dit snelle elektrische wiel behaalt op dit moment een snelheid van ongeveer 113 kilometer per uur.

Futuristisch elektrisch voertuig

Vind je de bovenstaande elektrische voertuigen wat futuristisch? Dan heb je Canyons alternatief op de elektrische fiets nog niet gezien. Benieuwd hoe het zogenaamde ‘future Mobility Concept’ rijdt (of zweeft)? Lees het hier.

Canyon Future Mobility Concept
Future Mobility Concept (Afbeelding: Canyon)
Reageer op artikel:
Elektrische voertuigen: de meest interessante modellen van 2020
Sluiten