A de Jong
A de Jong | LinkedIn Cars 21 maart 2017

Eerste elektrische Volvo: veel kilometers voor weinig geld

De volledig elektrische Volvo krijgt een behoorlijke actieradius en is goedkoop te noemen. Althans, vergeleken met andere elektrische auto’s.

Volvo-topman Lex Kerssemakers heeft tijdens de Autoshow van Genève laten weten dat de auto 400 kilometer kan rijden zonder opgeladen te worden en tussen de 32.000 en 38.000 euro gaat kosten. Dat zijn veel kilometers voor weinig geld. Ter vergelijking: voor een Mercedes B-Klasse Electric Drive met een actieradius van 200 kilometer betaal je 41.000 euro.

Elektrische Volvo vs Tesla Model 3

Met de betaalbare stopcontactauto gaat Volvo de strijd aan met de Tesla Model 3 (32.000 euro en een range van 345 kilometer) en de Chevrolet Bolt EV (35.000 euro en range van 383 kilometer). De Tesla Model 3 komt juli dit jaar op de markt, de betreffende Volvo pas in 2019.

Over het model en de techniek is nog weinig bekend. Maar in verschillende plannen heeft de Zweedse autofabrikant door laten schemeren dat het om een crossover gaat. Vooral qua grootte zal de nieuwe Volvo zijn directe concurrenten dus wel eens kunnen verslaan.

elektrische volvo

Kerssemakers heeft grootse plannen wat betreft elektrisch rijden. In 2025 moeten er meer dan een miljoen elektrische Volvo’s op de weg te vinden zijn.

Heb je liever een elektrische Ferrari? Dan kun je wachten tot je een ons weegt. Om deze simpele reden zal de Italiaanse autofabrikant nooit aan elektrische auto’s beginnen.

Reageer op artikel:
Eerste elektrische Volvo: veel kilometers voor weinig geld
Sluiten