Alrik de Jong
Alrik de Jong Cars 19 mei 2017

Volvo zegt dankzij Tesla te stoppen met de de productie van dieselauto’s

Volvo stopt met het produceren van dieselauto’s en dat doet de Zweedse fabrikant naar eigen zeggen met dank aan Tesla.

Het duurt niet lang meer voordat elektrisch rijden de standaard is in de autowereld. Tesla loopt daarin natuurlijk voorop, maar vlak Volvo ook niet weg.

We noemen de elektrische en zelfrijdende vuilniswagen van Volvo Trucks, maar vooral ook de eerste volledig elektrische Volvo, waarmee Volvo de strijd met de Tesla Model 3 wil aangaan. Maar de elektrische markt is niet alleen een strijd tussen innovatieve automerken. Integendeel, zo blijkt.

elektrische volvo

In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft Volvo’s CEO Hakan Samuelsson niet alleen laten doorschemeren dat het bedrijf fors aan het investeren is in elektrische motoren en nieuwe technieken, maar ook dat er wordt gestopt met de productie van dieselauto’s.

“Vanuit het huidige perspectief zullen we geen dieselmotoren meer ontwikkelen”, zei hij tegen de Duitse krant. In een latere email naar Reuters schreef hij dat de nieuwste lijn dieselmotoren niet wordt doorontwikkeld.

Thanks to Tesla

Samuelson geeft toe dat de ontwikkeling Tesla, het elektrische automerk van Elon Musk, ‘de drijvende kracht is achter de beslissing’.

“We moeten erkennen dat Tesla erin is geslaagd om populaire elektrische auto’s te maken met een goede kwaliteit en een hoogwaardig design”, aldus Samuelsson tegen Reuters. “Voor ons ligt er ruimte in dat segment, omdat bij ons design, kwaliteit en duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan.”

elektrische volvo

De CEO legt uit dat er geen verdere ontwikkelingen meer zullen volgen op het gebied van dieselmotoren, maar dat de huidige modellen dieselauto’s wel upgrades krijgen om aan de emissiestandaarden te voldoen.

Eerste elektrische Volvo in 2019

De eerste volledig elektrische Volvo, die in 2019 op de markt moet komen, heeft een actieradius van 400 kilometer en gaat tussen de 32.000 en 38.000 euro gaat kosten.

Dat zijn veel kilometers voor weinig geld. Ter vergelijking: voor een Mercedes B-Klasse Electric Drive met een actieradius van 200 kilometer betaal je 41.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volvo zegt dankzij Tesla te stoppen met de de productie van dieselauto’s
Sluiten