Zijn elektrische wielen de toekomst van auto’s?

Elektrische auto’s zijn al niet meer zo gek in het straatbeeld. Maar wat gaat de toekomst zijn? Wellicht zelfrijdende auto’s. Als dat komt, dan zouden die wel eens gebruik kunnen maken van wielen die voorzien zijn van een elektrische motor om op die manier klaar te zijn voor alle uitdagingen die de weg kent. Elektrische wielen zouden de toekomst kunnen zijn.

Rondrijden met elektrische wielen

Dit is althans hetgeen dat het Sloveense bedrijf Elaphe Propulsion Technologies voor ogen heeft. Het bedrijf werkt sinds 2003 al een systeem dat wielen onafhankelijk van de motor aandrijft. Op die manier kun je nog sneller accelereren, maar passen de banden met het nieuwe systeem zich ook aan de omstandigheden op de weg, zoals je in de onderstaande video kunt zien.

Het zou een perfect systeem zijn voor zelfrijdende auto’s. Waar een bestuurder kan anticiperen op kuilen in de weg, daar is dat voor een zelfrijdende auto nog wat lastiger. Met dit systeem kan de auto zichzelf net wat makkelijker aanpassen. Elk wiel heeft met dit systeem een eigen motor, een aparte rem en een elektronische power unit. Daarmee kan de wagen die gebruik maakt van dit systeem sneller optrekken, maar ook weer sneller afremmen.

elektrische wielen

Kortom, het is een systeem met veel mogelijkheden. De vraag is echter waar en hoe het geïmpliceerd gaat worden. Het lijkt op dit moment vooral interessante techniek voor de verre toekomst.

elektrische wielen

Dat gezegd hebbende, het bedrijf werkt al sinds 2003 aan dit soort technieken en is nog altijd in business. Dus op één of andere manier wordt er toch geld verdient met het werk wat zij doen. Of ze krijgen gewoon heel veel subsidie uit de Sloveense overheid.

Wil je meer weten over elektrische auto’s en de vele mogelijkheden die dit biedt? Dan hebben we daar enorm veel artikelen over. Een handig en uitgebreid overzicht daarvan vind je hier.

Reageer op artikel:
Zijn elektrische wielen de toekomst van auto’s?
Sluiten