Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 7 jan 2020

CES 2020: De Elgato 4K 60 S+ laat je makkelijker kwalitatieve gamebeelden capturen

Wanneer je graag de wereld wilt laten zien wat je kunt doen op het gebied van gaming, dan kun je via de PlayStation 4 en de Xbox One al makkelijk streamen. Wil je je stream naar een nieuw niveau tillen, dan is een capturedevice handig. De Elgato 4K 60 S+ moet daarbij een mix tussen kwaliteit en gebruiksgemak bieden.

Elgato is een bedrijf dat al een tijd interessante producten op het gebied van streaming en gamecapture brengt. De Elgato 4K 60 S+ is het nieuwste product dat je de mogelijkheid geeft om makkelijk beelden op te nemen zonder gedoe.

Maak kennis met de Elgato 4K 60 S+

Tijdens de CES werd de Elgato 4K 60 S+ onthuld door Corsair, het moederbedrijf van Elgato. Het nieuwe product moet deze maand nog gaan verschijnen en krijgt in de Verenigde Staten een adviesprijs van 399,99 dollar. Dat is een flinke investering, maar is dus wel ideaal wanneer je thuis een capture setup hebt, maar soms ook op reis moet gaan om op een externe locatie beelden op te nemen. Je kunt het apparaat direct aansluiten op een spelcomputer en dan de beelden opnemen op de interne SD-kaart. Maar je kunt hem ook via een USB 3.0-kabel verbinden met de pc om hem op die manier te gebruiken voor een livestream. Bij dat laatste moet de stroomtoevoer er voor zorgen dat dat niet ten koste gaat van de prestaties van je pc.

De Elgato 4K 60 S+ is draagbaar (Bron: Corsair)

Zoals de naam al doet vermoeden is de Elgato 4K 60 S+ in staat om beelden in een 4K-resolutie met 60 frames per seconden op te nemen. En dat dus ook extern zonder gebruik van een pc. Daarmee is het één van de eerste apparaten die dat voor elkaar krijgt. De kans is echter groot dat AVerMedia binnenkort ook met een apparaat op de markt komt die min of meer hetzelfde kan doen. Wanneer je de Elgato 4K 60 S+ op de pc aansluit, dan kun je gebruik maken van de handige Flashback Recording. Wanneer je vergeet op te nemen en je maakt iets indrukwekkends mee, dan kun je alsnog da laatste paar minuten van je gameplay terug kijken.

De Elgato 4K 60 S+ in een streamsetup (Bron: Corsair)

Wil je meer lezen over alles dat op de CES speelt? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CES 2020: De Elgato 4K 60 S+ laat je makkelijker kwalitatieve gamebeelden capturen
Sluiten