Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Home 31 aug 2017

Elgato presenteert slimme gadgets: van slim irrigatiesysteem tot zelfsluitend slot

Smarthome apparaten worden met de dag slimmer. Elgato draagt hier aan bij en heeft op de IFA in Berlijn maar liefst vijf nieuwe HomeKit-assecoires gepresenteerd onder de naam ‘Eve’. Apple’s spraakassistent Siri gaat het straks dus nog druk krijgen met niet een slimme gadget er bij, maar vijf!

Een slimme gadget is niet genoeg

Elgato pakt het groots aan! Want waarom pakt één slimme gadget presenteren dat er ook vijf kunnen zijn? De nieuwe producten die Elgato heeft aangekondigd zijn een vernieuwde cv-knop, deurslot, rookmelder, raamalarm en irrigatiesysteem.

Slimme beveiliging voor je huis

Wat er zo speciaal is aan deze nieuwe producten? Allereerst zorgt het slimme deurslot er voor dat je huis, ook wanneer je zelf vergeet de deur op slot te doen, beveiligd is. Het Eve slot sluit je deur automatisch en kan bediend worden via Siri, Apple Home of de Eve-app. Via die systemen kun je het slot beheren en bijvoorbeeld ook toegang verlenen aan vrienden of familie wanneer je zelf niet thuis bent.

slimme apparaten

Het raamalarm is nog een handige accessoire die je huis helpt veiliger te maken. Het raamalarm laat je weten wanneer er kracht op een raam wordt gezet, een raam kapot is gemaakt of wanneer een raam onverwacht geopend of gesloten wordt. Het raamslot is in te stellen op meerdere ramen, zodat je niet voor ieder raam een nieuw apparaat hoeft aan te schaffen. Niet geheel onbelangrijk..

Een rookalarm zonder intense sirene

De meeste rookalarmen hebben een oorverdovend alarm waar je bijna een hartaanval van zou krijgen. Het Eve rookalarm is niet zo’n alarm. Dit alarm stuurt meldingen uit via de HomeKit. Ook handig: omdat het rookalarm werkt via bluetooth hoef je maar eens in de tien jaar de batterijen te vervangen.

Voor de luie tuinier

In Nederland hoef je meestal niet bang te zijn dat je tuin of gazon uitdroogt aangezien het, helaas, zeer regelmatig regent in dit koude kikkerlandje. Toch komt het wel eens voor dat het een week lang droog blijft. In die mooie dagen heb je vaak geen zin om in de tuin te gaan werken (of wel, ieder zo z’n ding). Daarom is het Eve irrigatiesysteem een ideale uitkomst.

Stel het slimme apparaat in en je kunt heerlijk genieten van de warme droge dagen in de buitenlucht. Vergeet die tuin, want het Eve irrigatiesysteem denkt er wel voor je aan. Het irrigatiesysteem werkt op een vooraf ingesteld programma en laat je weten wat je waterverbruik is. Goed voor je portemonnee en goed voor de planeet.

Zo zit je er altijd lekker warmpjes bij

Het laatste nieuwe product in de Eve-lijn is de thermostaat. De thermostaat kan worden aangestuurd vanuit de app en beschikt ook over een display waarop de instellingen kunnen worden aangepast. Er zitten energiebesparende functies op de thermostaat en hij kan zelfs rekening houden met feestdagen. Het handige aan de thermostaat is dat hij direct uit de verpakking al te gebruiken is.

Het is bekend dat de Eve thermostaat in Duitsland en in een aantal andere Europese landen, waaronder Nederland, te koop is vanaf 26 september en zal 70 euro kosten. Wanneer de andere producten beschikbaar zijn en wat ze gaan kosten is nog niet bekend.

Benieuwd naar nog meer slimme apparaten om je huis groener, efficiënter en vooral toffer te maken? Check dan deze pagina voor de nodige dosis inspiratie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elgato presenteert slimme gadgets: van slim irrigatiesysteem tot zelfsluitend slot
Sluiten