Met de cryptocurrency Elix kun je lenen, betalen en crowdfunden

Er zijn tegenwoordig behoorlijk wat altcoins en veel daarvan komen weer met een andere invalshoek dan het originele cryptocurrency verhaal. Cryptocurrencies zijn allang niet meer bedoeld om alleen mee te betalen, maar dienen vaak als platform voor allerlei andere dingen. Zo is Elix een platform gebaseerd op Ethereum, waarmee je een crowdfundcampagne kunt starten en ook geld kunt lenen. Daarnaast kun je uiteraard de coins ook gebruiken om te betalen en betaald te worden.

Elix digitale grootboek

Het Elix netwerk bestaat uit drie verschillende componenten. Als eerste heb je het Elix grootboek, waarmee je coins kunt versturen, lenen en betalingen kunt vragen. Het platform is uniek in dat ze een mobile-first aanpak gebruiken, waarbij de belangrijkste manier om de cryptocurrency te gebruiken met je smartphone is.

Zo kun je je grootboek account koppelen aan een fysiek adres op je smartphone of ervoor kiezen je account direct te koppelen aan de Elix app. In het grootboek krijg je een overzicht van al je transacties en via de app kun je ook snelle betalingen uitvoeren aan contacten, zonder hun adres te gebruiken,

Elix grootboek app

Crowdfunden

Zoals gezegd kun je Elix ook gebruiken voor je crowdfund campagne. Het crowdfund platform van Elix heet Boost en is uiteraard een gedecentraliseerd platform, waarbij smart contracts worden gebruiken. Mensen kunnen in je project investeren door middel van Elix tokens en uiteindelijk neemt Elix een percentage van de totaal verzamelde fondsen. Hoe hoog dit percentage wordt, is nog niet duidelijk. Als je wilt investeren, kun je dat enigszins met een gerust hart doen. Er wordt namelijk eerst getoetst of aangemelde projecten wel kwaliteit leveren, voordat ze verder mogen gaan met crowdfunden op het platform.

Elix crowdfunding

Peer-to-peer lenen

Als laatste kunt je de cryptocurrency ook nog gebruiken om geld te lenen en uit te lenen. Als je geld uitleent heb je een behoorlijke kans dat de lener je op tijd terugbetaalt, want hij krijgt dan namelijk een extraatje. Je kunt bij het opstellen van een lening ervoor kiezen om een bepaalde mining periode in te stellen.

Je moet dan je Elix tokens een bepaalde tijd in je wallet houden en aan het einde van die periode krijg je een nieuwe token. Mocht de lener alles op tijd terug hebben betaald, dan krijgt hij 35 procent van de beloning. Als hij te laat is met betalen, krijg jij de volle 100 procent. Dus in dit geval wil je misschien toch liever dat ze niet op tijd betalen.

Elix lenen

Jonge cryptocurrency

Elix bestaat nog niet zo lang en is in September 2017 opgericht. Ze zijn op het moment bezig met een bèta van het grootboek en zijn al aan het testen met het crowdfund platform. Tijdens zijn korte bestaan is de waarde van de tokens twee keer omhoog en weer omlaag gegaan. De eerste keer was in september en de tweede keer eind vorig jaar, toen de hele cryptocurrencymarkt op en neer ging. Sindsdien is de waarde van Elix behoorlijk stabiel gebleven. Verwacht wordt dat de waarde weer een boost krijgt, wanneer ze binnenkort publiek gaan. Als je alvast ermee aan de slag wilt, kun je een verzoek indienen op de site.

Naast Elix zijn er natuurlijk nog behoorlijk wat andere interessante altcoins. Deze vijf lijken redelijk veelbelovend  en zou je in de gaten moeten houden.

Concentral

Reageer op artikel:
Met de cryptocurrency Elix kun je lenen, betalen en crowdfunden
Sluiten