Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 6 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Microsoft gaat elke maand nieuws over de Xbox Series X geven

Aankomende donderdag is een belangrijke dag voor gamers. Althans, als we Microsoft mogen geloven. Dan komt het bedrijf namelijk met een nieuwe Inside Xbox-aflevering, die meer moet tonen over de games voor de Xbox Series X.

Op 7 mei 17:00 uur wordt de Inside Xbox-aflevering uitgezonden, waar het bedrijf games gaat tonen voor de Xbox Series X. Dat gaat de eerste aflevering worden in een reeks die Xbox 20/20 genoemd wordt. Vanaf dan krijgen we elke maand nieuws uit de wereld van Xbox.

Elke maand Xbox Series X-nieuws in de planning

Het is de bedoeling dat de Xbox 20/20-reeks elke maand een ander aspect van de wereld van Xbox uitlicht. Deze maand is dat dus een focus op de games die voor de Xbox Series X gaan verschijnen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer elementen die spelen. In een post op de Xbox Newswire gaf het bedrijf inzicht in waar het nu staat en wat het wilt bereiken. Het belangrijkste doel daarbij is om dit najaar de Xbox Series X te lanceren met in elk geval een game als Halo: Infinite. Hieronder overigens een video die het nieuwe geluid laat horen wanneer je de nieuwe spelcomputer opstart.

Daarnaast heeft het bedrijf nu 15 Xbox Game Studios die werken aan games voor de Xbox Series X en de Xbox Game Pass. Verder liet het bedrijf weten dat verschillende externe studios ook werken an games voor de nieuwe spelcomputer. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Ubisoft die onlangs Assassin’s Creed Valhalla aankondigde, die onder andere verschijnt op de nieuwe spelcomputer. Maar ook voor de pc moeten er nog dingen gaan verschijnen. Halo: Infinite komt daar bijvoorbeeld voor uit, alsmede games als Wasteland 3, Minecraft Dungeons en Microsoft Flight Simulator. En dan heb je ook nog Project xCloud. Deze service is onlangs in Nederland in een testfase gegaan en maakt het mogelijk om Xbox One-games te streamen naar je Android-smartpone. Kortom, er is genoeg wat er speelt bij het bedrijf en daarom gaat het elke maand updates geven.

Mocht je de livestream van morgen niet willen missen, dan kun je om 17 uur hier inschakelen. Wil je meer lezen over de Xbox Series X? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Microsoft gaat elke maand nieuws over de Xbox Series X geven
Sluiten