Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 20 mrt 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze hygiënische lamp rekent meteen af met bacteriën

Hoewel je je aanrecht schoon kunt maken met een doekje, weet je ook best wel dat het daarmee toch niet helemaal schoon wordt. Er blijven nog altijd bacteriën over, maar omdat we die niet kunnen zien is het makkelijk om daar toch maar niet over na te denken. Het bedrijf Vital Vio zet zich in voor een bacterievrije omgeving en komt nu met een nieuwe lamp om je aanrecht echt schoon te maken: de Ellumi.

Under cabinet verlichting

De Ellumi is een zogenaamde “under cabinet” lamp en kun je bijvoorbeeld onder je keukenkastjes of plankjes plaatsen. Hij is rechthoekig en komt in verschillende maten, zodat hij overal wel een plekje vindt.

Overigens hoef je hem niet alleen in de keuken te gebruiken, maar is hij natuurlijk ook handig voor andere plekken waar bacteriën soms de overhand dreigen te krijgen. Denk maar aan de badkamer, het toilet of zelfs je slaapkamer.

Ellumi verlichting tegen bacteriën

LED lampjes in plaats van UV licht

De lamp maakt gebruik van Vital Vio’s gepatenteerde VioSafe White Light Disinfection technologie, welke LED technologie gebruikt om de bacteriën aan te pakken. Vaak wordt er door andere bedrijving UV licht gebruikt om hetzelfde te bewerkstelligen, maar dat zou volgens sommige onderzoeken niet goed zijn om de hele dag maar aan te hebben staan.

De LED lampjes zijn echter niet schadelijk voor mensen, maar de bacteriën zouden er toch wat meer problemen mee hebben.

Ellumi lampen

Bacteriën van binnenuit beschadigen

Wat maakt de LED lampjes dan zo dodelijk voor de ongewenste wezentjes? Er zou gebruik worden gemaakt van bepaalde golflengtes, welke dodelijk zijn voor de bacteriën. Het licht zou bepaalde moleculen in de microorganismen activeren om schadelijke reactieve oxidesoorten te produceren.

Deze schadelijke oxidesoorten vermeerderen zich binnen de cellen van de bacteriën en zorgen ervoor dat de cellen beschadigd worden en uiteindelijk afsterven. Behalve bacteriën worden ook allerlei andere ongewenste levensvormen aangepakt, waaronder schimmels.

Ook zou de lamp volgens Vital Vio effectief zijn tegen Salmonella, Listeria, E. coli en andere schadelijke microben.

vernietiging van bacteriën met licht

Bestellen via Amazon

De Ellumi lamp is te bestellen via de Amerikaanse Amazon website en is beschikbaar in verschillende lengtes van ongeveer 22 cm, 30 cm , 46 cm en 61 cm. Helaas worden ze weer eens niet naar Nederland verstuurd, maar dit artikel vertelt je hoe je producten die alleen naar Amerika worden verstuurd toch naar ons landje kunt krijgen.

Ellumi lampen

Ook je elektronische apparaten kunnen een bron van viezigheid zijn. Met deze tips maak je ze op een goedkope manier schoon en wie weet doet een uurtje onder een Ellumi lamp ook wonderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Digital Trends

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze hygiënische lamp rekent meteen af met bacteriën
Sluiten