Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 8 dec 2018

Elon Musk teaset met straatlegale autonome transport voertuigen

Eind oktober liet Elon Musk weten dat de eerste hyperloop tunnel dit jaar nog geopend zou worden voor een demonstratie. In een vervolgbericht werd er ook een datum aan het evenement gegeven, namelijk 10 december. Het lijkt er echter niet op dat het heugelijke moment over twee dagen zal plaatsvinden, maar Musk heeft onlangs laten weten dat we nu op 18 december een Boring Company lanceringsdag kunnen verwachten. Er zou dan echter meer gebeuren dan alleen de opening van een tunnel.

Elon time

In reactie op de oktober tweet, vroeg een volger op Twitter of de Tesla man 10 december real time of Elon time bedoelde. Musk antwoordde hierop “I think real”, maar achteraf blijkt het toch Elon time te zijn geweest. Aan de andere kant is een ruim weekje vertraging ook weer niet het einde. En op zich maakt Musk het wachten goed door met nog meer onthullingen te teasen.

Solar Roof Elon Musk

Autonome transport auto’s en liften

Op 18 december zou niet alleen voor het eerst een publieke demonstratie plaatsvinden van de tunnel,die van onder de SpaceX campus naar Hawthorne Boulevard gaat, maar zouden we ook kennismaken met volledig straatlegale autonome transport auto’s en liften die je auto vanaf de grond naar een tunnel brengen.

Elon Musk’s Batcave

Dit lift idee circuleert al een tijdje en SpaceX kocht al eerder een stuk grond in de buurt van het SpaceX hoofdkantoor om aan de slag te gaan met testen. Het idee is een beetje zoiets als een Batcave, maar dan met een garage en tunnels. De garage is namelijk via een schacht naar beneden verbonden aan een tunnelsysteem onder de grond, waardoor niemand in principe je auto ooit de garage ziet verlaten.

De autonome transport auto’s lijken echter wat dubieuzer te zijn en wat Musk precies van plan is om te laten zien blijft nog even spannend. Overigens staat er in de tweet wel bij dat het modded straatlegale auto’s zijn, wat betekent dat ze aangepast zijn. In de tussentijd heeft Waymo stilletjes al gewoon autonome auto’s geïntroduceerd op straat en rijden deze zelf rond als taxi’s.

@elonmusk

Reageer op artikel:
Elon Musk teaset met straatlegale autonome transport voertuigen
Sluiten