Elon Musk voorspelt dat door A.I. alle banen overbodig worden, op deze na

Elon Musk stond deze week weer eens op het podium om te praten over de toekomst. Dat deed de Tesla CEO samen met Alibaba oprichter Jack Ma tijdens de World Artificial Intelligence Conference in Shanghai. Eén van de onderwerpen die voorbijkwam was A.I. en daar heeft Elon Musk een duidelijk mening over. De man achter SpaceX is er geen fan van, maar was wel zo aardig om de wereld wat carrière-advies te geven.

Volgens Elon Musk is het slechts een kwestie van tijd voordat robots onze banen gaan overnemen. Dit gebeurt al, maar door A.I. zal dit proces nog veel sneller gaan. Op dit moment is het volgens de Zuid-Afrikaan daarom nog wel slim om bouwkunde of IT te studeren, maar zelfs dan zul je in de toekomst vervangen worden. Uiteindelijk zal A.I. volgens Elon Musk in staat zijn om eigen software te schrijven en dan worden we echt onnodig.

A.I. gaat de banenmarkt op z’n kop gooien

Betekent dit dat we straks allemaal werkloos zijn? Nee, dat is volgens Elon Musk gelukkig niet het geval. Werk je direct met mensen, zoals in de zorg, dan zit je volgens de Tesla oprichter nog wel goed. Daarnaast is er nog een werkgebied waarin A.I. ons voorlopig niet gaat verslaan en dat is kunst. Van muziek tot schilderen, als je creatief en kunstzinnig bent, is het volgens de Paypal oprichter slim om daarin te investeren.

Elon Musk over A.I.
Jack Ma (links) en Elon Musk (Bron: AFP / Hector Retamal)

De Zuid-Afrikaan is zelf in ieder geval geen fan van A.I. Zo noemde hij kunstmatige intelligentie in 2014 “de grootste existentiële bedreiging” en vergeleek hij het met het oproepen van een demoon. Dit is waarschijnlijk ook van de redenen geweest om zijn bedrijf OpenAI van de hand te doen. Dit bedrijf richt zich op de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en kreeg deze zomer een enorme zak met geld van Microsoft.

Elon Musk vreest voor meer dingen

Zelfdenkende computers is niet het enige waar Elon Musk bang voor is. Het zit hem namelijk ook niet lekker dat de aarde totaal niet voorbereid is op grote asteroïden die onderweg zijn naar onze planeet. De kans dat we geraakt gaan worden is zeker niet groot, maar als het gebeurt, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Dus Elon Musk, bedenk even een oplossing.

CNBC

Reageer op artikel:
Elon Musk voorspelt dat door A.I. alle banen overbodig worden, op deze na
Sluiten