Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 6 augustus 2017

63.000 mensen annuleerden hun Tesla Model 3; waarom maakt Elon Musk zich niet druk?

De Tesla Model 3 is zonder meer nu al een groot succes. Toch annuleerden meer dan 63.000 mensen hun bestelling. Wat is er aan de hand, en waarom maakt Elon Musk zich absoluut niet druk?

Tesla Model 3: 63.000 annuleringen

Wat zou je doen als 63.000 mensen een order van een nieuwe auto cancellen? Wanhopen? Dat lijkt logisch. Het gebeurde bij de Tesla Model 3, maar Elon Musk lijkt bijzonder kalm, en met een duidelijke reden.

Gisteren presenteerde Tesla de cijfers van kwartaal 2 en dan moet je met de billen bloot. Er was goed nieuws, maar er komen natuurlijk ook details aan bod die je als bedrijf liever binnen vier muren houdt. Zo werd duidelijk dat maar liefst 63.000 mensen toch afzien van hun eerdere order van de Tesla Model 3. 63.000…. dat zijn er nogal wat. Maar Musk bleef een koele kikker.

Telsa Model 3 vs Model s

‘Je kunt het vergelijken met iemand die in een restaurant een hamburger wil, maar anderhalf uur op zijn eten moet wachten.‘ Met die opmerkelijke vergelijking probeerde Musk toehoorders tot kalmte manen. ‘Moet je dan echt mensen aanmoedigen om nog meer burgers te kopen?‘
Wie wat dieper in de cijfers duikt, zal zien dat Elon Musk inderdaad helemaal geen reden tot zorg heeft. Tegenover de 63.000 geannuleerde orders, staan momenteel 1800 nieuwe orders per dag. Derhalve staan er altijd nog 455.000 mensen in de rij om hun Tesla Model 3 te bemachtigen. Tesla wil vanaf december 20.000 Models 3 per maand gaan produceren. Dat zet die 63k weer even in een ander perspectief…

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Reageer op artikel:
63.000 mensen annuleerden hun Tesla Model 3; waarom maakt Elon Musk zich niet druk?
Sluiten