Elon Musk ging een weddenschap aan voor 50 miljoen dollar en won glansrijk

Elon Musk is niet bang om grootse uitspraken te doen. De Tesla-topman wil de techniek van de toekomst vandaag tot zijn beschikking hebben en gaat daarbij geen uitdaging uit de weg. Zo liet hij zich begin dit jaar ook niet afbluffen toen Zuid-Australië hem uitdaagde om een gigantische batterij te bouwen. Elon kreeg honderd dagen en dat bleek meer dan genoeg te zijn.

De weddenschap is ontstaan uit een probleem waar Zuid-Australië vorig jaar tegenaan liep. In september 2016 kampte dit gebied met een enorme stroomuitval en bleek dat ze geen goede back-up hadden. Volgens de Australische autoriteiten was dit een probleem dat niet zo snel opgelost kon worden. Elon Musk had daar een hele andere gedachte over. Volgens hem was het probleem in minder dan honderd dagen op te lossen.

Wedden?

Mike Cannon-Brooks sprong hier meteen op in. Hij is de topman van een groot softwarebedrijf, genaamd Atlassian, en liet Elon weten dat hij het financiële en politieke deel wel wilde regelen. Het enige wat Elon Musk nog moest doen, was het produceren van de batterij. De belangrijkste voorwaarde aan deze batterij was dat hij een capaciteit van honderd megawatt moest hebben. Wat je daar mee moet? Nou, 24 uur lang achtduizend huizen van stroom voorzien.

“Geen probleem” zei Elon en voegde daar aan toe dat als het hem niet zou lukken binnen honderd dagen, dat hij het gratis zou doen. Een dure weddenschap, want het bleek uiteindelijk om een bedrag van vijftig miljoen te gaan. Toen de deal eenmaal rond was, ging Elon aan de slag en werd het stil.

63 dagen

Deze week werd de stilte opeens doorbroken door de premier van de Australische deelstaat. Hij kondigde aan dat de batterij af is en dat er in de aankomende dagen getest gaat worden. Dat betekent dat de honderd-dagen-teller stil gezet kon worden en wat bleek? Elon is zelfs 37 dagen eerder klaar met de opdracht dan hij beloofd had. Met deze man moet je dus niet zomaar een weddenschap aan gaan. Hopelijk wordt zijn Hyperloop ook snel werkelijkheid.

Dit artikel verscheen als eerste op Manners.nl.

Reageer op artikel:
Elon Musk ging een weddenschap aan voor 50 miljoen dollar en won glansrijk
Sluiten