Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Space 24 sep 2020

Elon Musk bezig met nieuw project: SpaceX schiet Tom Cruise de ruimte in

Elon Musk is met SpaceX natuurlijk bezig met verschillende projecten. Nu heeft hij een heel bijzondere: Tom Cruise de ruimte inschieten.

Elon Musk zorgt natuurlijk al voor een bijzonder image van SpaceX. Toch is dat niet genoeg voor het bedrijf. Het heeft een nieuwe een nieuw uithangboord gevonden in de persoon van Tom Cruise. Het bedrijf gaat hem de ruimte inbrengen. Hij gaat niet alleen, want regisseur Doug Liman gaat met hem mee. Wellicht gaan de twee verschillende scènes opnemen voor een nieuwe film. Ook is er nog een stoel voor een derde persoon.

Tom Cruise gaat de ruimte in

Dit alles staat in het teken van ruimtetoerisme. Het bedrijf ziet er brood in om mensen voor een flink bedrag mee te nemen naar de sterren. Als eerste mogen dus Cruise en Liman. Zij zullen naar het internationale ruimtestation ISS worden gebracht. Ze zullen worden begeleid door Michael López-Alegría, een ruim ervaren astronaut.

De vlucht vindt plaats in oktober 2021, wat dus over net wat meer dan een jaar is. Overigens is het niet zeker dat de twee dan ook echt zullen vertrekken. Vluchten van SpaceX worden regelmatig uitgesteld. Er moet natuurlijk ideaal weer zijn om een raket de ruimte in te sturen.

SpaceX en NASA

De vlucht van Tom Cruise lijkt deel uit te maken van een project dat SpaceX samen met NASA doet. Ze willen een film opnemen in de ruimte. “We hebben populaire media nodig om een nieuwe generatie ingenieus en wetenschappers te inspireren om NASA’s plannen uit te laten komen”, vertelt NASA-administrator Jim Bridenstine. Ook voor Musk is het erg voordelig. Hij kan laten zien dat ruimtetoerisme er echt aankomt. Mochten de twee echt gaan filmen, dan is dat de eerste film die zich ooit in de ruimte afspeelt.

Cruise zal met een SpaceX Crew Dragon naar het ISS gaan. Eerder dit jaar maakte die raket haar eerste vlucht naar het ruimtestation. Dat was een mijlpaal voor het bedrijf en voor de NASA, want voor het eerst in jaren ging er eindelijk een raket van Amerikaanse bodem naar de ruimte. Hiervoor was de Verenigde Staten afhankelijk van Rusland.

Reageer op artikel:
Elon Musk bezig met nieuw project: SpaceX schiet Tom Cruise de ruimte in
Sluiten