Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 20 feb 2019

Elon Musk noemt Bitcoin briljant, maar heeft toch een probleem

Elon Musk, de miljardair achter onder andere Tesla en SpaceX, heeft publiekelijk zijn vertrouwen in cryptocurrencies als Bitcoin uitgesproken.

Elon Musk en Bitcoin

Dat deed hij tijdens een interview met ARK Invest, een investeringsmaatschappij. Hij was te gast bij hun podcast. Daar sprak hij onder andere over de toekomst van zijn bedrijven, en werd Musk gevraagd naar zijn gedachten over cryptocurrency.

Opvallend genoeg benadrukte de ondernemer dat Bitcoins structuur “vrij briljant is.” Hij beschreef hoe “Papiergeld weg zal gaan. En crypto is een veel betere manier om waarde te verplaatsen dan een stukje papier, dat is zeker.”

Maar waarom gaat Elon Musk dan niet zelf met de technologie aan de slag? Ook op die vraag geeft Musk een uitgebreid antwoord.

Het nadeel voor Tesla

In het geval van Bitcoin wijst Musk vooral op hoe er een groot computer-netwerk nodig is om de ledger te beveiligen, wat erg “energie-intensief is.” Voor een bedrijf dat de adoptie van duurzame energie wil vergroten, “is het geen logische keuze om de resources van Tesla in te zetten voor crypto. Het is op dit punt zeer energie-intensief om bitcoin te maken.”

Dit is overigens niet de eerste keer dat de ondernemer het over cryptocurrencies heeft. Oktober vorig jaar was het internet bijvoorbeeld in rep en roer na een tweet van Musk, waarin hij het deed lijken alsof hij Bitcoin had gekocht.

Ook wordt de Tesla CEO continu door scammers nagedaan op Twitter, om zo Bitcoin te stelen van nietsvermoedende volgers die denken dat ze echt met Musk zelf van doen hebben.

Het verhaal van Musk klinkt logisch. Het grootste nadeel van Bitcoin druist direct in tegen waar de ondernemer juist voor staat. Dat neemt echter niet weg dat hij de enorme potentie van de onderliggende technologie en de bijbehorende toekomstbelofte inziet.

Luister hier het complete interview voor meer vragen en opmerkingen over cryptocurrencies, Tesla, SpaceX en de toekomst van onze planeet.

Reageer op artikel:
Elon Musk noemt Bitcoin briljant, maar heeft toch een probleem
Sluiten