Dominick Vietor
Dominick Vietor Tech 26 jan 2017

Elon Musk’s nieuwe baanbrekende initiatief: wij zien er wel brood in

Elon Musk. Sommigen noemen hem een levende legende, anderen een entrepreneur en de rest vindt hem koekwaus. Wat je mening over hem ook mag zijn, één ding staat vast: Elon staat voor verandering en innovatie. De laatste tijd lijkt die verandering te komen door een fascinatie voor het boren van tunnels.

Het begon allemaal een maand geleden. Elon stond in de file en kwam in een aantal tweets tot de conclusie dat in de file staan zonde van je tijd is. Dus bedacht hij dat ‘ie tunnels ging graven om files te omzeilen.

The Boring Company?

Het idee laat Elon niet los. Gisteren gooide hij er nog een aantal tweets uit over dit bedrijf en het graven van tunnels. Het punt is dat mensen niet weten of hij serieus is of niet. Aan de ene kant heeft hij de middelen. Aan de andere kant is de naam alleen al genoeg om te denken dat het een grap is.

Het houdt de gemoederen in ieder geval bezig. Tunnels bouwen als antwoord op andere first world problems is misschien helemaal zo slecht nog niet. Wat Elon kan, kunnen wij ook. Ook in Nederland kunnen tunnels een oplossing bieden. ;)

[listicle]

De overvolle treinen van de NS

Vandaag werd duidelijk dat veel mensen het gehad hebben met de overvolle treinen van de NS in de spits. Logisch, niemand wordt blij van hijgende mensen met koffieadem in je nek op de vroege morgen. De NS claimt echter dat ze niets aan het probleem kunnen doen. Het spoornetwerk is overbelast. [/listicle]

En daar komt het graven van tunnels goed van pas. Wat nou als we gewoon een tweede spoornetwerk onder de grond maken op die drukke punten? Dan kun je meer treinen inzetten, kunnen er ook meer mensen zitten. Probleem opgelost! Thanks Elon.

[listicle]

Toeristen omzeilen

Dit is iets waar wij veel tegenaan lopen. Toeristen met Amsterdam-mutsen op die in hordes verdwaasd door de stad lopen. Niks mis mee, maar als je snel ergens moet zijn behoorlijk irritant. [/listicle]

elon musk

Laten we Elon Musk als voorbeeld nemen en tunnels bouwen speciaal voor mensen die snel van punt A naar punt B moeten. Heel gezellig is het niet, maar ach, dat is (te laat) aankomen op je afspraak met een rokende bel door overmatig gebruik ook niet.

[listicle]

Rampzalige sociale situaties

Stel je hebt een date en weet na drie seconden: dit wordt helemaal niets. Dan wil je er zo snel mogelijk vandoor toch? Hoe ideaal zou het dan zijn als je er dan ongezien vandoor kunt gaan door een tunnel bij de wc? Of als je op een borrel staat en de Houdini wilt zetten? Ook dan is die tunnel een fantastische oplossing.[/listicle]

elon musk

We’re digging it

We hebben nu drie problemen opgelost door een tunnel te bouwen. Wie had ooit gedacht dat tunnels van pas kwamen in het oplossen van eerste wereldproblemen? Of Elon Musk met ‘The Boring Company’ nou een grap maakt of niet, wij zien er wel brood in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elon Musk’s nieuwe baanbrekende initiatief: wij zien er wel brood in
Sluiten