Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tesla 7 november 2018

Elon Musk bezig met cyberpunk “Blade Runner” pickup truck

In 2016 verscheen er een Tesla document, waarin drie nieuwe producten werden beschreven om elektrische voertuigen te introduceren bij een groter publiek. Twee daarvan zijn de Model 3 en de aankomende Tesla Model Y. Elon Musk lijkt echter het meest enthousiast te zijn over het derde voertuig. Dat wordt volgens de tegenwoordig “nothing of Tesla” een futuristisch uitziende cyberpunk “Blade Runner” pickup truck.

Adembenemende pickup truck

Dat liet de man weten in een interview met Kara Swisher van Recode. Musk gaf aan dat de pickup “awesome” en adembenemend gaat worden. Het voertuig zou in ieder geval hem de adem benemen of letterlijk vertaald uit het engels “zijn hart stoppen”. Uiteraard spreekt de omschrijving van het nieuwe Tesla product tot de verbeelden en waarschijnlijk zien we binnenkort allerlei schetsen verschijnen van creatieve fans.

Blade Runner 2049
Beeld uit Blade Runner 2049

Genoeg vraag naar Blade Runner Tesla?

De vraag is natuurlijk wel of mensen massaal in een Blade Runner pickup zullen willen rondrijden. Musk geeft ook eerlijk toe dat hij niet weet of er een groot publiek is voor het voertuig. Hij voegt eraan toe dat het hem eigenlijk niet uitmaakt. Daarna geeft hij echter weer aan dat het hem toch wel uitmaakt, aangezien het doel is pickup trucks die op diesel en benzine rijden van de weg te halen. Mochten er maar een paar mensen geïnteresseerd zijn in de nieuwe Tesla, dan zal er volgens Musk waarschijnlijk een meer mainstream model op de markt verschijnen.

Twee motoren en vierwielaandrijving

In juni konden volgers van Musk via Twitter laten weten of ze nog suggesties hadden voor het voertuig. Musk liet toen ook een paar specificaties los. Zo zou het twee motoren krijgen en komen met vierwielaandrijving. Daarnaast zouden we kunnen rekenen op indrukwekkende koppel en een veersysteem dat dynamisch aangepast kon worden om zo rekening te kunnen houden met de lading.

Volgens Musk kunnen we de futuristische pickup truck verwachten na de lancering van de Tesla Model Y. De laatste zou al klaar zijn voor productie, maar nog op zich laten wachten tot 2020.

Inverse

Reageer op artikel:
Elon Musk bezig met cyberpunk “Blade Runner” pickup truck
Sluiten