Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 26 apr 2018

Elon Musk werkt aan een cyborg-draak: wat betekent het?

Elon Musk blijft een fascinerend persoon. De beste man runt tegelijkertijd evenveel bedrijven als de meeste mensen in hun hele leven werken, en toch is er altijd ruimte voor meer projecten. Althans, als we zijn tweets moeten geloven.

Elon Musk werkt aan een cyborg-draak

De tech-miljardair is altijd in voor een grapje. Soms tweet hij echter ook vanuit het niks zijn gloednieuwe, altijd ambitieuze, plannen. Gisteren deed hij het halve internet fronzen met een merkwaardige opmerking: “Oh, btw ik ben bezig met het bouwen van een cyborg-draak.”

Elon Musk

Dat klinkt als een personage uit een science-fiction serie uit de jaren tachtig. Een vijand uit de Power Rangers. Toch komt de naam niet vanuit het niks vallen, want er is al iets in Musk’s bedrijven dat Dragon heet. Dan hebben we het over een onderdeel van de International Space Station.

Specifieker: SpaceX’s capsule die heen en weer vliegt naar de ISS heet Dragon. Het lijkt erop dat Elon doelt op een flinke upgrade voor die capsule. Al een tijdje deden geruchten de ronde dat het voertuig binnenkort gedreven gaat worden door kunstmatige intelligentie.

Sterker nog, Musk wil naar verluidt daarvoor uiteindelijk zijn andere onderneming inzetten: Neuralink. Dat is de verbinding tussen het menselijke brein en computers, waar de miljardair al enkele jaren aan werkt. Futuristische doelen, maar de toekomst is dichterbij dan je denkt.

elon musk quotes

Op dit moment vervoert de Dragon enkel vracht, maar uiteindelijk kunnen astronauten er ook mee vervoerd worden. Het klinkt als een stukje science-fiction, maar uiteindelijk levert dat dus een soort super intelligence op, een ruimteschip dat met je meedenkt.

Allemaal toekomstmuziek, maar dat is waar Musk in uitblinkt. Soms is hij te optimistisch, maar vaker nog weet hij het nog waar te maken ook. Lang niet iedereen is er echter blij mee. Ondertussen zit Tesla immers nog steeds in de problemen.

Musk beweert dat de autofabrikant nog dit jaar winstgevend zal zijn, maar de Model 3 rolt allesbehalve soepeltjes van de productiebanden. Een aantal Twitteraars leverden dan ook kritiek op de tweet van Musk.

Ze vinden het onverantwoordelijk dat de CEO zijn tijd in dit soort projecten steekt, terwijl Tesla alle aandacht nodig heeft. Uiteindelijk is het duidelijk dat we nog geen flauw idee hebben waar Musk met zijn cryptische tweet op doelt.

De beste man laat het vaak gelukkig redelijk snel weten als iets een grap is, dus wellicht weten we nog dit weekend meer. Benieuwd hoe de briljante ondernemer zoveel tijd aan zijn projecten kan besteden? Check hier hoe hij zijn leven heeft opgebouwd, of leer van zijn zeven productiviteitstips.

 

Reageer op artikel:
Elon Musk werkt aan een cyborg-draak: wat betekent het?
Sluiten