Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Cars 24 nov 2020

Elon Musk onthult details van over nieuwe update van Tesla

Elon Musk hint naar een nieuw instapmodel voor de Europese markt van Tesla. Ook komen er verschillende verbeterde modellen.

Bij Tesla is het nooit echt rustig. Dat kan ook niet anders wanneer je Elon Musk als opperhoofd hebt. De topman deelt om de haverklap weer nieuwe details over waar het bedrijf precies mee bezig is. Dit keer deed hij dat bij een conferentie over accu’s in Europa.

Musk vertelt over de nieuwe mogelijkheden van Tesla

Musk ging daar in gesprek over verschillende Tesla’s, waaronder het Modellen S, X, 3 en Y. Ook deed hij uitspraken over een nieuw voertuig, meldt Bloomberg. De verbeterde versies van de modellen zijn vanaf vandaag te bestellen.

De grootste verbeteringen van de Tesla’s zijn te vinden in de batterij. Volgens Musk kan een auto daarmee op een volle lading 700 kilometer afleggen. Dat komt waarschijnlijk door de nieuwe batterijcel die het samen ontwikkelt met Panasonic, de Biscuit Tin.

Dit lijkt slecht het begin te zijn voor Musk. Hij zegt accu’s te willen ontwikkelen die zorgen voor een range van 1000 kilometer. Dat moet de standaard voor de toekomst worden. De eerste auto die zo’n afstand moet halen is de Tesla Roadster, maar die is nog steeds in ontwikkeling. Tesla richt zich daarom nu op de andere modellen.

Een model dat binnenkort van de lopende band komt rollen, is de nieuwe Cybertruck. Ook daarvan gaat er een nieuwe verbeterde versie komen. Deze gaat er wat anders uitzien dan het originele ontwerp.

Wachten op een nieuw model

Naast de accu kwam Musk met nog een onthulling. Hij liet weten dat de komende fabriek in Berlijn een speciaal model gaat maken voor de Europese markt. Vermoedelijk gaat het om een kleiner hatchback-model. Musk noemde het eerder al een betaalbaarder model. Vermoedelijk gaat het model dan ook rond de 25.000 dollar kosten, als we uitspraken van Musk moeten geloven.

Reageer op artikel:
Elon Musk onthult details van over nieuwe update van Tesla
Sluiten