Mark Hofman
Mark Hofman Crypto 14 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk zet in op Dogecoin: digitale munt nu te gebruiken bij Tesla

Dat Elon Musk gek is op Dogecoin, dat hoeven we anno 2021 weinig mensen te vertellen. De digitale munt is inmiddels al meerdere keren in waarde gestegen (en gedaald) door het handelen van Musk. Dat hij ermee aan de haal gaat met één van zijn bedrijven is dus zeker niet verrassend te noemen.

Tesla gaat Dogecoin namelijk accepteren als betaalmiddel. Niet bij het kopen van een nieuwe elektrische auto, maar wel bij de aanschaf van nieuwe merchandise.

Elon Musk zet in op Dogecoin

Er ging een hoop aan vooraf, maar Tesla gaat zich dan toch echt wagen aan Crypto. Het bedrijf achter de immens populaire elektrische auto’s gaat merchandise produceren die consumenten kunnen kopen met Dogecoin. De digitale munt is dus te gebruiken voor exclusieve producten uit de online winkel van het bedrijf van Elon Musk. Zo maakt hij zelf bekend op, hoe kan het ook anders, Twitter.

Het lijkt er een beetje op alsof Tesla via deze weg wil kijken hoe een dergelijk betaalmiddel werkt. Eerder liet het bedrijf al weten Bitcoin te accepteren, maar daar kwam uiteindelijk niets van terecht. Door zijn hoge prijs is de crypto ook een stukje minder toegankelijk dan Dogecoin. Een munt die ook nog eens geliefd wordt door Elon Musk. Eerder liet hij al weten de munt ook te accepteren als betaalmiddel voor Tesla’s, maar daar is hij voor nu op terug gekomen.

Tesla en Crypto

Het is de eerste keer dat Tesla een cryptocurrency accepteert nadat het bedrijf eerder dit jaar zijn beslissing terugdraaide. In 2020 werd er meerdere malen gesproken over het toestaan van Bitcoin als betaalmiddel. Uiteindelijk werd die knoop ook daadwerkelijk doorgehakt en konden consumenten hun nieuwe elektrische auto met het betaalmiddel kopen. Het klonk als heerlijke toekomstmuziek, maar een paar dagen later kwam er al een einde aan die droom.

Tesla stopt nu al met Bitcoin: dit is waarom Elon Musk de boel terugdraait

Elon Musk liet weten dat Tesla de digitale munt weer in de ban deed, gezien hij de nodige zorgen had over de stempel die het op de aarde drukt. Het bedrijf richt zich uiteraard op het milieu door alleen maar elektrische auto’s te produceren en de ondersteuning van een cryptocurrency als Bitcoin geeft een compleet verkeerd beeld. De stekker werd dus uit het plan getrokken en er werd niet meer achterom gekeken. Tot vandaag, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!