Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 1 jun 2017

Elon Musk legt de bal bij Donald Trump: klimaatakkoord of nooit meer advies

Elon Musk stopt als adviseur van Donald Trump als de Amerikaanse president zich daadwerkelijk terugtrekt uit het klimaatakkoord van Parijs. Dat zegt de CEO van Tesla en SpaceX op Twitter.

Elon Musk zei op Twitter dat hij er alles aan gedaan heeft om Trump rechtstreeks en via omwegen te bewegen om het klimaatakkoord van Parijs trouw te blijven. Als Donald Trump die raad van zijn economische adviseur toch compleet naast zich neerlegt, dan zegt Elon Musk geen andere keuze te hebben dan op te stappen uit de adviesraden.

Donald Trump liet gisteren via Twitter weten om donderdag 1 juni zijn beslissing openbaar te maken. Volgens bepaalde bronnen ligt die al vast en wil hij wel degelijk onder het klimaatakkoord uit. Andere bronnen beweren dan weer dat de president opnieuw wil onderhandelen.

Elon Musk, topman van Tesla en van ruimtevaartbedrijf SpaceX, lag eerder onder vuur omdat hij sinds december in drie adviesraden van het Witte Huis zit. Hij verdedigde die keuze door te stellen dat zijn afwijkende meningen niet belangrijk zijn om “de wereld naar het gebruik van meer duurzame energie te sturen”.

Het adviseursclubje, waar de president op kan terugvallen, bestaat vooral uit belangrijke techbazen. Om maar een paar te noemen: Jeff Bezos (Amazon), Tim Cook (Apple), Larry Page (Alphabet), maar ook de topmannen van onder meer IBM en Intel. Of deze bekende gezichten blijven zitten als Elon Musk opstapt, is niet bekend.

Technologische doorbraak

Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, sprak gisteren nog lovende woorden over Elon Musk. “De volgende grote technologische doorbraak komt van Tesla, zei hij. Lees het complete verhaal hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elon Musk legt de bal bij Donald Trump: klimaatakkoord of nooit meer advies
Sluiten