Egypte reageert op Elon Musk: “Piramides niet gemaakt door aliens”

De piramides zijn een van de wonderlijke creaties aliens, althans als we Elon Musk moeten geloven. Egypte reageert nu.

Wie wel eens in Egypte is geweest, heeft daar natuurlijk de piramides bezocht. Het zijn een van de bijzondere bouwsels uit de oudheden, net zoals bijvoorbeeld de Chinese Muur, Stonehenge en Maya-tempels. Het is bijzonder dat de mensheid zolang geleden deze grote ontwerpen heeft kunnen maken. Maar heeft de mens dat wel gedaan? Is het niet gewoon door buitenaardse wezens gebouwd? Tesla en SpaceX-baas Elon Musk vraagt het zich hardop af.

Elon Musk en de Egyptenaren

De strijd tussen Musk en Egypte begon afgelopen vrijdag. “Aliens built the pyramids obv,” tweette de Tesla-baas. Of hij nu serieus was of niet, de tweet ging helemaal viral. De tweet kreeg 545.000 likes, werd 86.900 keer geretweet en kreeg 26.400 antwoorden.

Een uitnodiging

Egypte nam de berichten wel serieus. Rania Al Mashat, de minister van Internationale Samenwerking, van het land heeft Musk nu uitgenodigd om Egypte te bezoeken. Dan kan hij de historie van de piramides ontdekken, inclusief de niet-buitenaardse mensen die ze gebouwd hebben. “Ik volg je werk met grote bewondering. Ik nodig jou en SpaceX uit om de tombes van de piramidebouwers te bezoeken. Mr. Musk we wachten op jou.”

Helaas weten we niet of Musk de uitnodiging aanvaard heeft. Het zal in ieder geval prachtige beelden opleveren. Overigens was hij niet veel later alweer met andere zaken bezig. Musk is nu vooral bezig met de Crew Dragon Demo-2-missie bezig. Afgelopen nacht landde de capsule van de eerste bemande SpaceX-missie naar ISS in de Golf van Mexico.

Reageer op artikel:
Egypte reageert op Elon Musk: “Piramides niet gemaakt door aliens”
Sluiten