Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 20 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Hacker ontdekt dat Tesla Model S mogelijk een range upgrade krijgt

Elon Musk is bezig om een einde te maken aan de meest frustrerende Tesla Model S eigenschap: de capaciteit van de accu. Zo maakt hacker Jason Hughes bekend op Twitter.

Volgens de informatie van Hughes krijgt de Tesla Model S een accu capaciteit van 109kWh. Dat zorgt ervoor dat de elektrische auto een actieradius van 644km krijgt. Een aanzienlijk verbetering dus.

Elon Musk verbetert batterij Tesla Model S

Josh Hughes is een hacker en Tesla-eigenaar die het Battery Management System van zijn auto een tijdje heeft onderzocht. Hij richtte zich daarbij vooral op de recente firmware, waar hij een opvallende ontdekking deed. Op Twitter laat de beste man weten dat er een aantal variabelen zijn aangepast. Door de wijziging zouden er 108 cellen in een groep passen, wat vervolgens leidt tot een accupakket van 450V. Daar zou de consument zelf dan 109kWh van kunnen gebruiken, waardoor de het bereik van de accu een stuk groter is.

Met de nieuwe aanpassing zou de actieradius rond de 644 kilometer liggen. Dat is wel op basis van de EPA-norm, dat in de Verenigde Staten gebruikt wordt. Kijken we naar de standaard in Europa, dan zal dit bereik zelfs nog een beetje hoger uit kunnen vallen. De verwachting is dat zowel de Tesla Model S, als de Model 3 en Model X de update krijgen.

Het knotsgekke handboek

Dit is overigens niet het enige nieuws dat deze week omtrent Tesla naar buiten kwam. Zo publiceerde Business Insider begin deze week het bijzondere, en vooral opvallende, handboek van Tesla. In The Anti-Hanbook Handbook verwelkomt het bedrijf van Elon Musk nieuwe werknemers op vrij bijzondere wijze.

Zo ben je een eikel als je (zonder te bellen) niet op werk verschijnt en kan je wegwezen als je een bepaalde visie niet deelt. Benieuwd naar dat verhaal, check dan hier het handboek!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hacker ontdekt dat Tesla Model S mogelijk een range upgrade krijgt
Sluiten