Ilona Braam
Ilona Braam Rides 1 mei 2017

Tesla’s elektrische truck: Elon Musk licht tipje van de sluier

We weten al een tijdje dat Elon Musk bezig is met het ontwikkelen van een elektrische vrachtwagen voor Tesla. De visionair koos er echter voor achter gesloten deuren te werken en liet nauwelijks iets lekken over de Tesla elektrotruck. Musk lijkt er nu toch eindelijk klaar voor te zijn de revolutionaire vrachtwagen met de wereld te delen. Tijdens de 2017 Ted conferentie in Vancouver onthulde hij een teaser foto van het “apparaat” en was daar duidelijk behoorlijk trots op.

Tesla’s elektrische truck krijgt geen Amerikaanse torpedoneus

Wat meteen opvalt aan het ontwerp is dat Tesla met de vrachtwagen afwijkt van het gebruikelijke Amerikaanse design met een torpedofront. De Tesla elektrotruck lijkt meer de Europese kant op te gaan met een Cab Over Engine (COE) ontwerp. De cabine is relatief gezien behoorlijk hoog geplaatst en loopt in een V-vorm.

Dit zou wat de aerodynamica betreft, moeten zorgen voor meer efficiëntie. De elektromotoren zullen wel een behoorlijke koppel nodig hebben. Maar als iemand het kan, is het Musk wel. Volgens hem trekt de truck elke diesel-vrachtwagen er met gemak uit. De truck heeft geen versnellingen.

Tesla elektrotruck

Verminderde C02 uitstoot en transportkosten

Met de Tesla truck hoopt Musk een geheel nieuwe weg op te gaan. De truck zou zowel de transportkosten als de CO2 uitstoot moeten verminderen. Daarbij zou het ook een positieve verandering zijn voor de vrachtwagenchauffeurs. Deze zouden met de Tesla truck het rijden ervaren alsof ze in een sportwagen zitten. Uiteraard is het ook de bedoeling dat de trucks zelf autonoom zullen opereren.

Onthulling Tesla truck in september

Verwacht wordt dat de vrachtwagen in September helemaal onthuld zal worden. Of de Tesla truck dan al op grote schaal kan worden ingezet is de vraag. Er zou namelijk een behoorlijk netwerk van snellaadstations aangelegd moeten worden om de trucks van energie te blijven voorzien.

Voor de normale autogebruikers heeft Musk ook revolutionaire plannen. Zijn kersvers bedrijf The Boring Company is bezig met het ontwikkelen van speciale high-tech tunnels, die auto’s onder de grond vervoeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tesla’s elektrische truck: Elon Musk licht tipje van de sluier
Sluiten