Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tesla 29 aug 2018

Waarom Tesla toch beursgenoteerd blijft

Aan het begin van de maand shockeerde Elon Musk de wereld (weer eens) met een tweet over de privatisering van Tesla. Door de twee onverwachte zinnetjes raakten investeerders in rep en roer, werd Tesla aangeklaagd en kwam ook de Amerikaanse beurswaakhond SEC in actie. Inmiddels heeft Musk via de Tesla website alweer laten weten dat het bedrijf gewoon op de beurs blijft. In een email aan zijn werknemers legt hij uit waarom.

Geen voor de hand liggende beslissingen

Musk geeft in de email aan dat hij heeft nagedacht over de kwestie en tot de conclusie is gekomen dat het in de nabije toekomst beter zou zijn voor Tesla om een beursgenoteerd bedrijf te blijven. Er zouden echter zeker een paar belangrijke redenen zijn om wel privé te gaan en daarom zou het uiteindelijke besluit volgens Musk zeker geen voor de hand liggende beslissing zijn geweest. Maar alles in aanmerking genomen, zou het op de beurs blijven van het bedrijf de beste belangen dienen van de mensen van Tesla en de mensen die in Tesla’s toekomst hebben geïnvesteerd.

Toch genoeg financiering voor privatisering

In het bericht op Tesla’s website, wijdt hij wat langer uit over zijn beweegredenen. Daarin geeft hij aan dat de investeerders erg belangrijk voor hem zijn. Hij laat weten dat hem na alle discussies van de afgelopen weken en grondige overweging drie dingen duidelijk zijn geworden. De algehele mening van de investeerders zou namelijk “please don’t do this” zijn. Ook realiseerde hij zich dat het proces zelfs tijdrovender en afleidender zou zijn dan hij in eerste instantie had gedacht. Dit zou uiteraard problemen opleveren in verband met de plannen om de productie van de Model 3 een boost te geven. Als laatste werd hij gedurende het hele proces toch wel in zijn overtuiging versterkt dat er meer dan genoeg financiering is om Tesla te privatiseren.

Elon Musk

Musk en Tesla gered door Cook en Apple?

Nu we weer klaar zijn met het hele privatisering verhaal, kan Tesla zich hopelijk weer volop richten op de Model 3. Want zelfs voor de beruchte tweet van 7 augustus liep het allemaal niet echt lekker. De invloedrijke investeerder Ross Gerber denkt echter wel een idee te hebben hoe Tesla uit de brand geholpen zou kunnen worden. Tim Cook en Apple zouden namelijk de redders in nood kunnen zijn.

Inverse

Reageer op artikel:
Waarom Tesla toch beursgenoteerd blijft
Sluiten