Mark Hofman
Mark Hofman Elektrische auto's 27 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk spoelt hoop op goedkopere Tesla door de plee

De Tesla Model 3 is een gigantisch succes en behoort tot de best verkochte auto’s van Europa, maar goedkoop is hij niet. De hoop dat de geruchten rondom een goedkoper model waar zouden zijn, werd dus in de loop der tijd alleen maar groter. Die hoop wordt door Elon Musk echter door de plee gespoeld.

Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Q4 2021, reageerde de Tesla CEO voor het eerst op de geruchten. Slecht nieuws voor iedereen die zichzelf al in een meer betaalbare Tesla zag rijden.

De goedkopere Tesla Model 2

In de begindagen van de Tesla Model 3 werd er vooral gestuurd op het betaalbare prijskaartje. Betaalbaar was met een startprijs van $35.000 natuurlijk relatief, maar wel de juiste term in vergelijking met de Tesla Model S die destijds te verkrijgen was. Dat de Model 3 uitgroeide tot een gigantisch succes hoeven we jou niet meer te vertellen. Het is dus zeker niet gek dat veel consumenten de hoop hadden een nog goedkoper model onder ogen te zien.

Tesla Model 2 elektrische auto
De eventuele Model 2 (Afbeelding: Tesla)

Dat goedkopere model zou de Tesla Model 2 moeten zijn. In de wandelgangen gingen al ontzettend lang geruchten rond over de elektrische auto. Zo zou Tesla bijvoorbeeld sturen op een adviesprijs van $25.000, wat het succes van het bedrijf nog heel veel groter zou kunnen maken. Het zou de elektrische auto, met al zijn functionaliteiten en voordelen, toegankelijker maken voor de gemiddelde consument.

Elon Musk geeft antwoord

Helaas zal dit in de praktijk niet het geval zijn. Voorlopig niet, in ieder geval. Tijdens een gesprek met investeerders, waarin de kwartaalcijfers van Q4 2021 bekend werden gemaakt, reageerde Elon Musk voor het eerst op de berichten. Tijdens de vergadering zei hij:

Een teleurstelling is het zeker, maar onverwachts is het niet. Tijdens het gesprek van gisteren werd nog maar eens extra benadrukt hoeveel invloed het wereldwijde chiptekort heeft op de werkzaamheden van Tesla. Zo moest Elon Musk gisteravond ook tegenover investeerders bekennen dat de Cybertruck pas echt in 2023 gaat komen. Dit terwijl hij er eigenlijk al had moeten zijn. Door de productie van wederom een nieuwe elektrische auto zou het bedrijf simpelweg teveel op de hals halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk spoelt hoop op goedkopere Tesla door de plee
Sluiten