Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 15 mrt 2019

Tesla Model Y onthuld: Nederlandse prijzen, bereik en meer!

Na jaren aan teasen heeft Tesla eindelijk de Tesla Model Y onthuld, een compacte SUV. De elektrische bolide komt uit in vier verschillende varianten, met een vanafprijs van 56.000 euro in de Benelux.

Tesla Model Y

Verwacht echter niet volgende week er al in rond te kunnen rijden, want de Model Y komt pas over twee jaar naar de Benelux. In 2022 komt er nog een extra goedkope variant uit met een kleiner bereik, met dus een lagere prijs.

Voor de Long Range-variant met achterwielaandrijving betaal je dus 56.000 euro. Daar komt ook een variant met vierwielaandrijving bij, met een prijskaartje van 60.000 euro. Ook is er een Performance-variant, tevens met vierwielaandrijving, met een prijskaartje van 69.000 euro.

De Model Y heeft standaard plek voor vijf passagiers, maar voor 3200 euro kun je er nog twee zitplekken bij laten zetten. Wil je dat de compacte SUV zelfstandig kan rijden en parkeren? Dan betaal je nog eens 5300 euro.

Tesla Model Y Tesla Model Y

Nog even geduld

In de Verenigde Staten kunnen ze al iets eerder met de Tesla Model Y aan de slag. Daar worden de eerste exemplaren al over anderhalf jaar geleverd. Klanten kunnen wel alvast hun Model Y samenstellen en een aanbetaling van 2000 euro doen voor een reservering.

Nog even geduld hebben dus, maar dan heb je ook wat. De Long Range-variant met tweewielaandrijving heeft een bereik van 540 kilometer. De Performance-versie geeft het op bij 480 kilometer, maar trekt wel binnen 3,5 seconden op van nul tot honderd.

Tesla Model Y Tesla Model Y

Verdere exacte specificaties heeft Tesla nog niet bekend gemaakt, maar die zullen ongetwijfeld snel volgen. Een 15-inch touchscreen en een glazen dak maken in ieder geval een al zeer aantrekkelijk totaalpakketje compleet. Check hieronder dankzij The Verge een samenvatting van de onthulling:

Reageer op artikel:
Tesla Model Y onthuld: Nederlandse prijzen, bereik en meer!
Sluiten