Ilona Braam
Ilona Braam Rides 30 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

Elon Musk wil auto’s ondergronds verplaatsen via high-tech tunnels

Het is geen geheim dat we bij Want groot fan zijn van Elon Musk. Eind vorig jaar richtte de Tesla CEO het bedrijf The Boring Company op, welke zich bezighoudt met infrastructuur en vooral tunnels.

Musk liet afgelopen vrijdag tijdens een conferentie voor het eerst zien waar The Boring Company de afgelopen tijd mee bezig is geweest. Zoals verwacht heeft het te maken met tunnels, maar dan wel high-tech tunnels.

Elon Musk high-tech tunnels

High-tech tunnels en lift verplaatsen auto’s efficiënt onder de grond

Tijdens de conferentie liet Musk een korte video zien, waarin het idee werd uitgelegd. In de video is te zien hoe op de weg een speciaal platform klaarstaat om de auto’s naar beneden te vervoeren. Een gelikte rode auto rijdt het platform op, waarna het platform in beweging komt en de auto als een lift naar beneden brengt.

Eenmaal beneden aangekomen, blijft de auto op het platform staan en beweegt deze zich met een behoorlijke snelheid door een netwerk van tunnels. Op deze manier zouden op een veilige manier snelheden van 200 km per uur behaald kunnen worden.

Over de technische details van het systeem werd helaas nog geen informatie gegeven. Wel werd vermeld dat het, zoals ook duidelijk werd in de video, zal gaan om meerdere tunnels onder elkaar.

The Boring Company ontwikkelt multifunctionele tunnelboormachines

Musk gaf ook aan iets te willen doen aan de huidige tunnelboormachines. Op het moment kan er maar de helft van de tijd geboord worden. De rest van de tijd wordt gebruikt om de tunnels weer te versterken, zodat er geen instortingsgevaar is. Volgens Musk kan dit efficiënter. Zijn Boring bedrijf werkt nu aan machines, welke de tunnels tegelijkertijd kunnen graven en verstevigen.

Eerste tunnel onder SpaceX

Het lijkt erop dat we zo’n high-tech tunnel het eerste zullen zien bij het hoofdkantoor van SpaceX. Naast het werk bij The Boring Company is Musk namelijk vooral druk met Tesla en het SpaceX ruimtevaartbedrijf. Op het moment wordt onder de parkeerplaats van SpaceX druk gewerkt aan een liftschaft. Musk is van plan ook een vergunning aan te vragen voor het graven van een tunnel onder de parkeergarage.

Check ook de briljante ingevingen van een verveelde Elon Musk. Of lees waarom de miljardair absoluut geen toekomst ziet in vliegende auto’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Elon Musk wil auto’s ondergronds verplaatsen via high-tech tunnels
Sluiten