Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 31 jul 2019

Elon Musk krijgt hulp van NASA: 13 bedrijven gaan vol voor de toekomst

NASA gaat 13 verschillende bedrijven helpen bij het ontwikkelen van nieuwe technologieĆ«n die toekomstige ruimtereizen positief moeten gaan beĆÆnvloeden. Tussen deze bedrijven zit ook het indrukwekkende SpaceX dat ruimtevaart met zijn ontwikkelingen naar een hoge niveau heeft weten te tillen. Elon Musk krijgt dus hulp uit Washington D.C.

Elon Musk krijgt hulp van NASA

Jim Reuter, associate administrator van NASA’s Space Technology Mission Directorate, laat weten dat het bedrijf druk bezig is geweest om alle benodigdheden voor de toekomst op een rijtje te zetten. Een rijtje waar ook bemanden vluchten naar Mars en de Maan voorkomen. Door de samenwerking met deze bedrijven worden de ontwikkelingen om deze zaken te bereiken in een hogere versnelling gezet en kunnen plannen sneller omgezet worden tot daadwerkelijke acties. Onder deze plannen vallen o.a. Advanced Communications, Navigation and Avionics, Advanced Materials, Entry, Decent and Landing, In-Space Manufacturing and Assembly. Power, Propulsion en Other Exploration Technologies.

Om ervoor te zorgen dat NASA veel van deze plannen zo snel mogelijk uit kan voeren, is er een samenwerking met veelbelovende en grote bedrijven gesloten. Een van deze bedrijven is het SpaceX van Elon Musk. Het bedrijf dat druk bezig is om ruimtevaart zo goedkoop mogelijk te maken, zal NASA helpen met het avanceren van de technologie die raketten verticaal op de maan kunnen zetten. Terwijl van dat idee tot de werkelijkheid omgetoverd gaat worden in het Kennedy Space Center in Florida, werken de twee partijen elders aan andere projecten.

NASA Elon Musk SpaceX
Foto: NASA

In NASA’s Glenn Research Center in Cleveland en Marshall Space Flight Center in Alabama wordt hart gewerkt om de technologie achter een ruimteschip te verbeteren. Het gaat wat dat betreft om de technologie die drijfkracht moet verplaatsten in de baan van de aarde.

Ook deze bedrijven werken samen

Naast SpaceX en NASA zijn er nog heel veel grote ruimtevaart partijen. Zo werkt dat laatst genoemde bedrijf ook samen met Blue Origin in NASA’s Johnson Space Center. Daar wordt onder andere gewerkt aan het Navigation and Guidance systeem die ervoor moet zorgen dat landingen preciezer uitgevoerd kunnen worden op de maan. Iets dat dus ook weer aansluit op het werk dat NASA met het bedrijf van Elon Musk probeert door te voeren. Daarbij zullen de twee partijen zich ook richten op de productie van een Fuel Cell systeem voor de Blue Moon lander.

Andere projecten waarbij NASA gaat assisteren zijn onder andere een compacte hydrogeen generator voor warmteschilden. Het idee van Anasphere uit Montana zal verder uitgewerkt worden zodat er grotere hoeveelheden vracht naar Mars vervoerd kunnen worden. Daarnaast wordt ook Lockheed Martin betrokken om een autonoom in-space systeem te ontwikkelen waardoor het mogelijk wordt om planten te groeien in de ruimte.

NASA Elon Musk SpaceX
Foto: NASA
Reageer op artikel:
Elon Musk krijgt hulp van NASA: 13 bedrijven gaan vol voor de toekomst
Sluiten