Elon Musk verzorgt je internet: zoveel kost het en dit heb je er aan

Als je een bèta-tester van Starlink (van SpaceX) bent, dan vraagt Elon Musk 99 dollar per maand voor het gebruik van de internetsatelliet. Dat is exclusief het bedrag van 499 dollar dat je van tevoren moet aftikken voor de benodigde hardware. Zonder die hardwarekit krijg je namelijk geen toegang tot het netwerk.

Dat meldt onder meer nieuwswebsite CNBC op basis van e-mails die gestuurd zijn naar mensen die zich ooit aangemeld hebben voor nieuws omtrent de aankomende dienst. Dergelijke mensen worden nu door SpaceX van Elon Musk gezien als potentiële bèta-testers. SpaceX noemt het bèta-programma de Better Than Nothing Beta in die e-mails. Diezelfde omschrijving vinden we ook terug in de appbeschrijvingen van de Starlink-applicaties die je nu kunt vinden in Google Play en de App Store. Hoewel we de pagina’s wel kunnen bezoeken in Nederland, is het helaas niet mogelijk de app voor Android of iOS te downloaden.

Elon Musk SpaceX Tesla
Elon Musk (Afbeelding: Brendan Smialowski / AFP)

Elon Musk lanceert Starlink-bèta

Het bedrijf schrijft verder in de e-mail dat die naam bewust gekozen is voor de Starlink-bèta. Het is namelijk de bedoeling dat de verwachtingen van testers laag blijven, omdat ze rekening moeten houden met inconsistente prestaties. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan het stabiliseren van het systeem, maar aanvankelijk zal het dus niet heel goed zijn. In de komende maanden moeten testers er rekening mee houden dat downloadsnelheden variëren van 50 tot 150 Mbps en een latency van 20 tot 40 ms. Er komen zelfs perioden aan waarin er helemaal geen internetverbinding beschikbaar is.

Met de apps kunnen bèta-testers van het internetsysteem van Elon Musk de beste plek bepalen voor de Starlink-ontvanger. Ook kan worden gecheckt of er niet iets in de weg staat wat invloed kan hebben op de verbinding. Bovendien word je geholpen met de installatie van Starlink-hardware, kun je snelheidstests uitvoeren en is het mogelijk in contact te komen met de klantenservice. Dit jaar is het bèta-programma alleen in de VS en Canada beschikbaar. Volgend jaar zijn andere landen aan de beurt.

CNBC

Reageer op artikel:
Elon Musk verzorgt je internet: zoveel kost het en dit heb je er aan
Sluiten