Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 26/09/2018

Oops: infographic zet mislukkingen Elon Musk op een rijtje

Elon Musk lijkt de laatste tijd zo’n beetje even controversieel te zijn als Tony Stark, die in de Avengers en Iron Man films toch wel heel bijzondere beslissingen maakt. Maar hoe je het ook wendt of keert, de man heeft zich wel omhoog gehesen op de ladder en staat nu aan de top van verschillende bedrijven en mag zich gerust een miljardair noemen. De weg naar de top was echter behoorlijk hobbelig en in een  ellenlange infographic van Kickresume, kun je uitgebreidt zien wat er onderweg allemaal wel niet fout ging.

Uit PayPal gegooid tijdens huwelijksreis

De infographic begint in 1995 met de niet succesvolle sollicitatie van Musk bij Netscape en in 1999 werd het eerste PayPal product, waar hij aan mee had werkt, bestempeld als een van de tien slechtste zakelijke ideeën. Ook persoonlijke onheil zien we in de infographic verschijnen en in hetzelfde jaar van de niet al te vriendelijke benaming voor het Paypal product crashte de man zijn nieuwe McLaren F1 van een miljoen dollar. Het jaar daarop werd hij zelfs uit Paypal gegooid terwijl hij op huwelijksreis was.

Elon Musk Kickresume

Lancering en explosie eerste racket

Helaas voor Musk gaat de lijst nog een tijdje verder. In 2000 ging hij bijna dood aan cerebrale malaria en kwam hij met de tekst “vacation will kill you.”. Helaas wilden de Russen hem in 2001 geen racket verkopen om muizen of planten naar Mars te sturen en toen Elon het een jaar later weer probeerde, bleef het antwoord nee. Dit zorgde bij musk voor de motivatie om te beginnen met SpaceX en in 2006 mochten we de eerste raketlancering en meteen ook de eerste explosie meemaken. Er volgden nog meer explosies en in 2008 komen we aan bij de derde, terwijl de racket helaas uitgerust was met NASA satellieten. In hetzelfde jaar gingen zowel Tesla als SpaceX bijna failliet.

Elon Musk Kickresume

Zoveelste racket explosie door UFO?

In 2013 kregen we te maken met de eerste mislukking van een SpaceX raket tijdens het landen in de oceaan en een jaar later begonnen de batterijen van verschillende Tesla Model X auto’s spontaan te ontploffen. Weer een jaar later was het tijd voor de vierde explosie tijdens het lanceren van een racket samen met de tweede en derde explosie van een racket tijdens het landen op een droneschip. In 2016 kreeg Tesla problemen met de levering van de Model X en kregen we te maken met een vertraging van anderhalf jaar. In hetzelfde jaar ontplofte er weer een raket bij de lancering. Deze keer met 300 miljoen dollar waard aan Facebook satellieten voor Afrika. Opvallend genoeg werd erg gezegd dat het niet uitgesloten kon worden dat de explosie werd veroorzaakt door een UFO.

Elon Musk Kickresume

Musk toch aan top

Hoewel het een behoorlijk negatieve lijst is, is de infographic niet bedoeld om de man af te zeiken maar juist om de rest van de wereld te motiveren en te laten zien dat geen enkele mislukking te groot is om overheen te komen. De infographic eindigt met de tekst dat Elon Musk uiteindelijk de kunst van het succesvol falen onder de knie heeft gekregen en hij op het moment 14,8 miljard dollar waard is. Als laatste zien we nog een korte biografie met een lijstje van wat de man allemaal voor elkaar heeft gekregen. Op het lijstje staan onder andere de punten CEO en CTO van SpaceX, CEO en product architect bij Tesla, Oprichter van Neuralink, medeoprichter van Paypal en de vader van zes zonen.

Elon Musk Kickresume

Hoewel Musk de laatste tijd wat vreemde dingen heeft gedaan, moet je toch wel respect hebben van zijn drijfkracht en het feit dat hij constant maar vooruit probeert te komen. Onlangs onthulde hij nog wanneer we eindelijk een basis op Mars krijgen.

Froot

Reageer op artikel:
Oops: infographic zet mislukkingen Elon Musk op een rijtje
Sluiten